Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržení několika pachatelů

Překvapeni určitě byli dva zlodějíčci (42, 47 let),  

    kteří byli chyceni v úterý odpoledne přímo při činu v areálu bývalých kasáren Svatá Anna v katastru obce Dobříš. Oznamovatel si všiml pootevřených vrat, po jejich úplném otevření zjistil, že se dívá do tváří vykradačů, a tak neváhal, vrata zabouchl a zajistil. Poté přivolal policii. Na místo přijela městská policie, která oba výtečníky převezla na Obvodní oddělení Dobříš. Ze skladu si již stihli muži odnést pokosovou pilu, AKU šroubovák a tesařskou vrtačku. K odcizení měli připraveny i další věci, jednalo se o dvě motorové pily a propanbutanovou láhev. Škoda, kterou způsobili, byla odhadnuta na 66 tisíc korun. Ve středu si oba zadržení vyslechli obvinění z trestného činu krádeže. Za spáchaný skutek jim hrozí jeden rok až pět ve vězení.

Dopadení podvodníka
     Příbramští kriminalisté si přišli ve středu dopoledne na vlakové nádraží pro 38letého muže. Ten měl již nastoupit do vězení, ale zatím se tomu zdárně vyhýbal. Za mříže byl odsouzen za spáchání trestného činu podvodu. Místo do vlaku dotyčný nastoupil do služebního vozidla, které ho převezlo do věznice na Ruzyni.

Přespával, kde neměl
     V Petrovicích byl zadržen 19letý mladík, který se vloupal dne 17. listopadu do domu v této obci a 14 dní zde i pobýval. Ke svému činu se následně doznal. Dovnitř se dostal po vyražení vstupních dveří. V domku si topil, přespával tu a popíjel nalezenou brandy. Hodilo se mu i několik věcí ke zpeněžení, odnesl 17 kg měděných drátů, buzolu a lovecký nůž. Při svém pobývání poškodil koberec a elektroinstalaci. Majiteli vznikla škoda dosahující 20 tisíc korun. Dotyčný je podezřelý z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Věc šetří Obvodní oddělení Sedlčany ve zkráceném přípravném řízení. Muži hrozí šest měsíců až tři léta pobytu za mřížemi.

2. prosince 2011, por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

vytisknout  e-mailem