Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržení několika pachatelů

Nejen slovně ale i kuchyňským nožem vyhrožoval újmou na zdraví osmatřicetiletý muž své přítelkyni a její matce.  

     K této události došlo na Dobříši v pátek odpoledne. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení, muži bylo naměřeno 1,33 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci dotyčnému hrozí až jeden rok za mřížemi.
     Tohoto činu se měl prý dopustit také devětatřicetiletý muž. Když mu v sobotu jeho žena předávala děti u čerpací stanice v Milíně, tak jí začal vyhrožovat usmrcením a újmou na zdraví, a to takovým způsobem, že z jeho jednání měla poškozená důvodnou obavu, že výhrůžky splní.

     Minulý týden byli zadrženi další pachatelé. Dva devatenáctiletí mladíci se pokusili ve středu vloupat do vozidla VW Passat, a to Novém Kníně. Zadrženi byli bezprostředně po spáchání trestného činu. Majiteli vozu způsobili škodu 10 tisíc korun. Dvaadvacetiletý muž byl zadržen ostrahou, když se pokusil v neděli odcizit parfémy v hodnotě přibližně 1,3 tisíc korun, a to z obchodního centra Stop shop v Příbrami. V posledních třech letech byl dotyčný již za takový čin trestán.

     V blízkosti prodejny elektroniky v Sedlčanech, v ulici 28. října, byl zadržen v sobotu jednadvacetiletý muž. Ten zřejmě prokopl vstupní dveře a připravil si k odnesení dvě hifi věže v hodnotě 7,5 tisíc korun. Odnést je však nestihl, protože se dostavila bezpečnostní služba. Ta poté dotyčného předala hlídce policie. Pachatel způsobil škodu poškozením téměř 5 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem