Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zadržení pachatele

CHEB – Policisté během několika hodin zadrželi pachatele 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže z Chebu jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, kterých se obviněný opakovaně dopustil.
 
Na Štědrý den poškodil muž v obci Dolní Žandov hliníkovou izolační obložku prodejny a poté rozbil skleněnou výplň vstupních dveří. Z prodejny odcizil několik desítek krabiček cigaret a tabáku různých značek. Způsobená škoda byla v tomto případě předběžně odhadnuta na částku přesahující 25 tisíc korun.
 
Druhý případ se stal na Silvestra, kdy se muž pokusil vniknout v obci Dolní Žandov do průmyslové prodejny. Do prodejny se muži nepodařilo vniknout hlavním vchodem a tak za použití kladiva rozbil skleněné výplně dveří. Při svém jednání spustil alarm, který ho vystrašil a muž z místa činu utekl. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku nepřesahující 5 tisíc korun.
 
Následně muž 7. ledna 2011 opět vnikl v  obci Dolní Žandov do prodejny potravin, kde si ze skladu odnesl několik desítek lahví alkoholu. Hodnota odcizeného zboží přesáhla částku 25 tisíc korun.
 
Poslední případ se stal muži osudným, když 8. ledna 2011 vnikl v ranních hodinách v  obci Dolní Žandov do prodejny potravin. Po rozbití skleněné výplně dveří spustil alarm a z místa činu utekl. Policisté již šli najisto a na muže si počkali doma. Poté, kdy se obviněný vrátil z loupežné výpravy domů, byl policisty zadržen.
 
Shora uvedených činů se pětatřicetiletý muž dopustil, ačkoliv byl za takový čin odsouzen, a to Okresním soudem v Chebu. Kriminalisté zadrženého muže umístili do policejní cely a podali návrh na jeho vzetí do vazby. Dnešního dne vzal soudce Okresního soudu v Chebu obviněného muže do vazby.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
10.1.2011

vytisknout  e-mailem