Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení pár minut po činu

Kriminalisté prvního policejního obvodu zadrželi tři muže, kteří se vloupali do vozidla. 

Pouhých dvanáct minut stačilo kriminalistům 8. oddělení obecné kriminality prvního policejního oddělení k zadržení tří mužů podezřelých z vloupání do osobního automobilu. Ti se podle oznámení od pozorného občana v Praze 6 na ulici Verdunská vloupali do zaparkovaného vozidla Volkswagen Passat mezinárodní poznávací značky Německa, ze kterého následně odcizili zabudovaný navigační systém. Kriminalisté se okamžitě zapojili do pátrání po vozidle značky Peugeot, kterým muži po vloupání z místa činu odjeli a vydali se směrem, kam si mysleli, že pachatelé budou ujíždět.  Toto podezření se potvrdilo a policisté zmiňovaného oddělení vozidlo vypátrali na ulici Argentinská v Praze 7. Pak již následovalo zadržení celé osádky vozidla, kterou tvořili tři muži. Také se potvrdilo, že provedli zmiňované vloupání a ve vozidle se našla i právě odcizená navigace. Ta ale nebyla jediná. V kufru byl ukrytý i další navigační systém, ale tentokrát z vozidla Škoda. Policisté zjistili, že tato druhá navigace byla odcizena ten samý podvečer v Praze 6 na ulici Žufanova ze zaparkovaného vozidla Škoda a jeho majitel ani nevěděl, že mu bylo vozidlo vykradeno.
 
Po zadržení trojice pachatelů (25, 28 a 63), kteří mají bohatou trestní minulost majetkového charakteru, následovalo jejich obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a poškozování cizích práv, za což hrozí až 8 let odnětí svobody. Takto vysoký trest jim hrozí i proto, že kriminalisté jejich jednání kvalifikovali jako jednání organizované skupiny. Zároveň podali u dvou z nich podnět na jejich vzetí do vazby z obavy, že by mohli v protiprávním jednání pokračovat. U třetího z nich tento podnět dávat nemuseli, jelikož byl na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu a tedy putoval přímo do Pankrácké věznice, kam ho policisté svezli.
 
Na závěr nutno zmínit, že obě navigace se hned druhý den vrátily zpět svým oprávněným majitelům, kteří tím pádem o ně nepřišli a nemuseli vynaložit náklady na jejich znovu koupení v hodnotě 160 tisíc korun. Zajímavostí je také to, že dva z mužů, kteří nyní čekají na rozhodnutí o vazbě v policejní cele, jsou v příbuzenském vztahu otec a syn.
 
por. Bc. Jan Daněk – 26. 5. 2014

vytisknout  e-mailem