Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadrženi po vloupání

Karviná - vybourali stěnu a odcizili alkohol, cukrovinky, cigarety .... 

V pondělí 2. října po jedné hodině v noci přijali policisté obvodního oddělení Karviná 1 oznámení strážníků městské policie, že zadrželi dva muže, kteří se měli vloupat do trafiky. Na místě také nalezli tašky s věcmi, které mohly pocházet z narušeného objektu. Policisté si na místě osoby i věci převzali a zadokumentovali místo činu. Budova z lehké konstrukce měla vylomenou zadní stěnu a bylo zřejmé, že věci zde uložené byly prohledány. V taškách byl uložen alkohol, cigarety a cukrovinky v hodnotě zhruba 40 000 korun.

V rámci zkráceného přípravného řízení, které zahájili policisté obvodního oddělení Karviná 1, zjistili, že oba muži (32 a 31 let) měli chvíli před svým zadržením vytrhnout zadní stěnu objektu a vniknout do něj. Zde měli odcizit příruční pokladnu s hotovostí, cukrovinky, cigarety a alkohol.
Podezřelí skutek nepopírali, uvedli, že vloupání bylo dílem okamžitého nápadu, když kolem objektu v noci procházeli. Škoda, kterou způsobili majiteli, byla odhadnuta na téměř 45 000 korun.

Karvinští policisté sdělili mužům podezření ze spáchání přečinu krádeže vloupáním. Jelikož v minulosti se obdobné trestné činnost již dopustili, hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky. Není ovšem vyloučeno, že mohli spáchat také další skutky, v tom případě by jim bylo trestní stíhání rozšířeno.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
3. 10. 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem