Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zadržení podezřelého

České Budějovice - Mladý muž kradl ve dvou okresech. 

Českobudějovičtí kriminalisté včera realizovali případ několika krádeží v Jihočeském kraji, kdy podezřelý mladý muž (roč. 1994) má pravděpodobně na svědomí 5 dílčích útoků na majetek druhých osob.

Nejprve na Jindřichohradecku odcizil malý motocykl, který po určitou dobu užíval a při jízdě s ním následně havaroval na poli. Dále se zajímal o oblečení a obuv, kterou zcizil v prodejně, kdy však nepohrdl ani alkoholem.

Pak svou trestnou činnost přesunul do krajského města, kde v prodejně zcizil několik lahví značkového alkoholu, oblečení a elektroniku. Následně vnikl do dvou bytových domů, kde se pokusil odcizit motorová vozidla, což se mu však nepovedlo. Proto se zaměřil na jednostopé vozidlo – jízdní kolo, které odcizil ze společné kolárny v domě.

O velikonočním pondělí ho kriminalisté zadrželi a převezli na služebnu, kde mu prokázali popsanou trestnou činnost a na základě toho mu předali usnesení o zahájení trestního stíhání pro naplnění skutkové podstaty přečinů Krádež, Neoprávněné užívání cizí věci a Porušování domovní svobody. Následně podali státní zástupci návrh na vzetí do vazby, kdy druhý den proběhlo řízení před soudcem okresního soudu, který návrh akceptoval. Mladík na další řízení čeká ve vězení.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. dubna 2022

vytisknout  e-mailem