Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zadržení podezřelého muže mohlo být riskantní

BŘECLAVSKO: Proto se na něm podíleli kolegové ze zásahové jednotky. 

Břeclav - Intenzivní šetření, vyhodnocování stop a sbírání informací přivedlo břeclavské kriminalisty k sedmačtyřicetiletému muži z našeho regionu, kterého včera zadrželi spolu s kolegy z brněnské zásahové jednotky. Viní jej nejen z trestného činu krádeže, ale také z porušování domovní svobody, poškození cizí věci, neoprávněného opatření platebního prostředku a v neposlední řadě z nedovoleného ozbrojování.

Vyšetřovatel mu předložil usnesení o zahájení trestního stíhání, kde je obviněn z šesti vloupání do rodinných domků zejména v Břeclavi. V jednom případě se jednalo o násilné vniknutí do domu ve Valticích. Majitelé vykradených obydlí většinou marně hledali šperky, finance, elektroniku a ve dvou případech zmizely dokonce uložené zbraně. Právě z tohoto důvodu mohlo být zadržení podezřelého muže velmi riskantní, a proto nastoupili kolegové ze „zásahovky“.  
Realizace zadržení dopadla na výbornou. O postupu byl informován státní zástupce, který vydal k zadržení písemný souhlas a v současné době se rozhoduje o vzetí obviněného do vazby. K celému případu lze doplnit, že výše škody, kterou za sebou zanechal, přesáhla 350 tisíc korun. Kriminalisté ovšem nesdělují definitivní výsledek. Prověřují stále další trestnou činnost obdobného charakteru a není vyloučeno, že trestní stíhání se může časem rozšířit.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 11. prosince 2013
rodinné domky.mp3

vytisknout  e-mailem