Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi při činu

LITOMĚŘICE – Snad už krást nebudou; Nepovedený lup; Stromy mizí 

Litoměřické nákupní centrum navštívil ve středu 23letý mladík s nekalými úmysly. Gola sadu v hodnotě 4 tisíc korun potřeboval, ale platit se mu nechtělo. Uschoval jí do svého batohu a pokoušel se projít pokladnou, což se mu nepodařilo. Podezřelého zákazníka si pracovníci prodejny všimli a zadrželi ho. Přivolaná hlídka Policie ČR mladíka převzala a následnou kontrolou zjistila, že byl za takový skutek v posledních třech letech pravomocně odsouzen. Za krádež mu hrozí až tříleté vězení.
Další zlodějíček byl ve stejný den lapen v nákupním centru ve Štětí. Toho zajímaly deodoranty a šampony na vlasy. Zboží za 600 korun si nastrkal pod ošacení a do příruční tašky a pokoušel se projít pokladnou bez placení. Také tento 30letý muž nekradl poprvé.
 

Nepovedený lup
Smolný den měl v pondělí mladý zlodějíček z Roudnice nad Labem. Poté, co se mu u Roudnice n/L podařilo odcizit osobní vozidlo značky Mazda, havaroval s ním. Z místa dopravní nehody utekl, ale ne na dlouho. Policejní hlídka mladíka vypátrala a zadržela. Navíc policisté zjistili, že podobného skutku se v nedávné době již dopustil, proto mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 

Stromy mizí
Neznámý pachatel odcizil v tomto týdnu stromy v lesním porostu u obce Chotěšov. Pokácel a odvezl několik vzrostlých stromů akátů a jasanů. Majitel pozemku hmotnou škodu vyčíslil na 38 tisíc korun. Libochovičtí policisté po pachateli krádeže pátrají.
 

15. 3. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem