Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadrženi při činu

LITOMĚŘICE – Protiprávní jednání jim překazila všímavost jednoho z občanů… 

V úterý ve večerních hodinách byli zadrženi dva muži při vloupání do garáží v Lovosicích. K jejich dopadení byl nápomocen všímavý občan, kterému nebylo lhostejné, co se děje v jeho okolí. Dva muži ve věku 29 a 31 let z Mostecka vnikli násilným způsobem do tří garáží a odcizili zahradní drtič větví, motorový křovinořez a další věci v celkové hodnotě přesahující 12 tisíc korun. Zadrženým mužům policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření pro trestný čin krádeže a poškození cizí věci.
Dnešní výrok soudu rozhodl o potrestání obou Mostečanů. Starší z dvojice byl odsouzen k osmnáctiměsíčnímu podmíněnému trestu s odkladem na 3 roky. Mladší několikrát souzený recidivista si bude muset osmnáctiměsíční trest odpykat za mřížemi.

Okradena ve spánku
Chvilka spánku při cestování vlakem vyšla mladou ženu draho. Po probuzení zjistila, že postrádá svou kabelku s finanční hotovostí, osobními doklady a dalšími věcmi. Toho, že spala, pravděpodobně využil neznámý lapka, který si její zavazadlo přivlastnil. Škoda přesahuje 1700 korun. Po neznámém pachateli a odcizených věcech pátrají lovosičtí policisté.

Nebezpečný nález
V pondělí zavolal na linku 158 oznamovatel, který pomocí detektoru kovů nalezl munici na polnostech poblíž obce Hrdly. Přivolaný pyrotechnik určil, že se jedná 1 kus dělostřelecké miny a 25 kusů dělostřeleckých granátů. Likvidaci munice provedl na místě. V souvislosti s nálezem nedošlo k ohrožení života, zdraví nebo majetku.
V případě takovýchto nálezů policisté doporučují, s municí nemanipulovat a neprodleně volat na linku 158. Důležité je vyčkat poblíž místa nálezu na příjezd policie a zamezit přístupu dalších osob.

Litoměřice, 20. 3. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem