Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zadržení řidičáku berou na lehkou váhu

ZNOJEMSKO: V jednom dni jsme přistihli dva obdobně nezodpovědné muže. 

     Někteří občané si s dodržováním stanovených pravidel těžkou hlavu asi nedělají. Naznačují to hned dva případy z tohoto týdne.
     Ve středu ve tři hodiny odpoledne jsme na Dvořákově ulici ve Znojmě kontrolovali řidiče osobního vozu Škoda Octavia. Devětatřicetiletý muž z našeho regionu nepředložil všechny potřebné doklady. Zákon porušil i tím, že byl pod vlivem marihuany. Vyšlo najevo, že o řidičský průkaz přišel již v listopadu loňského roku. Tehdy jsme mu důležitý doklad ihned zadrželi, protože jeho test na drogy byl pozitivní na užití pervitinu. 
     Ve stejném dni, ale o dvacet minut později, uvízl v policejní síti podobný šofér v obci Dyje. O rok mladší muž ze Znojemska tudy projížděl s osobním vozem Opel Vectra. Ten má v současné době řízení motorových vozidel zakázané. Není to jeho první nerespektování uložené sankce. Naposledy na sebe upoutal pozornost rychlou jízdou v neděli v obci Chvalovice. Tehdy, a opakovaně i ve středu, odmítl test na zjištění přítomnosti drog v těle. Zákaz činnosti měl na dva roky a skončit mu měl v polovině letošního února.
     Nejčerstvější případ řidiče, který usedl za volant ovlivněn drogou, je z dnešní noci. Na Pražské ulici ve Znojmě jsme o půl čtvrté přistihli mladíka ve Škodě Felicia. Orientační test ukázal na přítomnost marihuany v jeho těle. Lékařské vyšetření dvaadvacetiletý muž z našeho regionu odmítl. Řidičský průkaz jsme mu okamžitě zadrželi a další jízdu zakázali.   

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 31. ledna 2014

vytisknout  e-mailem