Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zadrženi tři pachatelé krádeže

HORAŽĎOVICE - V polovině uplynulého týdne v areálu firmy kradli tři muži, byli zadrženi a převezeni do policejní cely. Druhý den byli obviněni z přečinu krádež. 

      Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzali usnesení o zahájení trestního stíhání tři muži z přečinu krádež. Muž ve věku 27 let z Písecka spáchal tento čin formou účastenství a dva muži z obce u Blatné ve věku 33 a 34 let formou spolupachatelství.
      Ve středu 3. června společně přijeli motorovým vozidlem k areálu společnosti v Horažďovicích, kdy nejmladší muž zůstal čekat ve vozidle a další dva muži přelezli oplocení. Dále vytrhli plastovou desku z opláštění haly a uvnitř nic neodcizili. Z volně odstavené bedny vzali pět ventilů, propanbutanovou láhev o hmotnosti 33 kg. Dvě plastové přepravky se čtyřiceti prázdnými láhvemi od piva odnesli do vozidla.
    K objektu přijeli vozidlem dva občané a jeden z nich viděl pohyb v křovině, kde jeden pachatel zůstal ležet na zemi. Občané přivolali policisty, kteří do několika minut zadrželi prvního pachatele. O několik metrů dál byl ve vysoké trávě schován další pachatel a třetí byl zjištěn ve vozidle. Policisté tři podezřelé muže zadrželi a převezli na oddělení. Na místo byl přivolán i policejní psovod se služebním psem, který věci dohledal.
     Šetřením policisté zjistili, že v posledních třech letech byl nejstarší muž za stejný čin odsouzen podle rozsudku Okresního soudu ve Strakonicích.
Poškozením a odcizením věcí vznikla společnosti škoda ve výši 5 305 Kč. Provedenými testy na přítomnost omamných a psychotropních látek bylo zjištěno, že muži jsou pod vlivem různých látek, byli převezeni do policejní cely a následující den byli obviněni.
 
 
nprap. Ladmanová Dana
 
9. 6. 2015
 

vytisknout  e-mailem