Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení zloději

Dva mladíky, důvodně podezřelé z krádeže, zadrželi v těchto dnech pražští policisté.  

První případ byl policii oznámen v úterý dne 23. listopadu krátce před druhou hodinou ráno. Neznámý muž v černém oblečení, maskovaný punčochou přes obličej, měl na benzinové čerpací stanici na Štěrboholské radiále kladivem rozbít boční okénko u zaparkovaného vozidla tovární značky Volkswagen Golf. Následně měl otevřít přihrádku u spolujezdce a vytáhnout z ní nějaké věci. Hned poté z místa utekl. Nic sice neodcizil, majiteli vozu ale způsobil škodu kolem 2 tisíc korun. Policisté z oddělení hlídkové služby jej díky včasnému oznámení ve velmi krátké době nedaleko místa činu zadrželi. Následně mu bylo tomuto osmnáctiletému mladíkovi sděleno podezření z trestného činu krádeže a prozatím je vyšetřován na svobodě.
 
Další mladý zloděj skončil v rukou policistů z Pohotovostní motorizované jednotky ve středu dne 24. listopadu. Ti byli operačním důstojníkem krátce před jednou hodinou ráno vysláni do ulice Horáčkova v Praze 4, kde mělo dojít ke vloupání do prodejny s elektronikou. Zloděj rozbil výlohu a vnikl dovnitř. Zde odcizil asi 900 korun na hotovosti, škoda na zařízení činila 4 a půl tisíce. Po příjezdu policistů na místo se muž snažil utéct a zmizet v nedalekém parku. Policisté jej přesto po chvíli zadrželi a předvedli na služebnu. Tam bylo zjištěno, že je tento třiadvacetiletý mladík vyhlášen v celostátním pátrání jako hledaná osoba. Po provedení potřebných úkonů mu bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádeže a až do rozhodnutí soudu bude vyšetřován na svobodě.
 
Oběma mladíkům nyní hrozí trest až na dva roky odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 25.11.2010

vytisknout  e-mailem