Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zadržení zlodějů

Policisté zadrželi dva muže, kteří jsou podezřelí z vloupání do vozidel. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky zadrželi dva muže, kteří se několik hodin předtím vloupali do dvou zaparkovaných vozidel a odcizili z nich přední světlomety a navigaci.

Celému zadržení, které proběhlo v úterý 8. srpna odpoledne, předcházel telefonát od pozorného občana na tísňovou linku. Ten oznámil, že ve Vyskočilově ulici v Praze 4 stojí dva muži u jeho vozidla a snaží se ho otevřít.

Policejní hlídka v uvedené ulici ani v přilehlém okolí muže odpovídající popisu nenašla. V tu chvíli však na tísňovou linku volal opět oznamovatel s tím, že podezřelé pronásleduje v ulici Na Strži.

Hlídka na uvedené místo po chvilce dorazila a našla oznamovatele i podezřelé muže.

Ti zprvu zapírali a tvrdili, že kolem auta oznamovatele jen procházeli. Po chvilce však přiznali, že se vozidlo snažili otevřít, ale nepodařilo se jim to.

Péjáci věděli, že v průběhu několika málo předcházejících hodin došlo v okolních ulicích k několika vloupáním do zaparkovaných vozidel, ze kterých pachatelé odcizili přední světlomety a navigaci. Kontaktovali tedy pracovníka kamerového systému, aby našel kamerový záznam ze zmíněných vloupání. Ten po chvilce záznamy skutečně dohledal a konstatoval, že by se mohlo jednat o ty samé pachatele, kteří jsou zrovna kontrolování.

Po této informaci zadržení rezignovali a přiznali se, že se do těchto aut skutečně vloupali. Jako důkaz předložili policistům odcizené věci, které měli ukryté v batozích.

Na základě těchto skutečností byli zadrženi a převezeni na policejní služebnu.

Zadržení muži (30 a 31), kteří již byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost souzeni, jsou podezřelí z trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 10. srpna 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem