Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržený agresor

Cukrárnu zbavil čokolád; Agresor a násilník; Atak na ženu; Závažná dopravní nehoda  

Cukrárnu zbavil čokolád

Do rodinného domu, ve kterém je umístěna i cukrárna, neoprávněně vnikl neznámý pachatel.
Stalo se tak dne 5. 12. 2009 před osmou hodinou ranní v jedné z obcí v okolí Ostravy. Pachatel přistavil k oknu ložnice žebřík, vylezl po něm do prvního patra, následně rozbil okno a vnikl do bytu. Z chodby domu, za pomocí klíče, který byl  v zámku,  vešel do prostor cukrárny, která se nachází v přízemí rodinného domku. Z prodejny poté odcizil 65 krabiček cigaret různých značek, 30 tabulek čokolády a finanční hotovost.
Majitelka vyčíslila škodu na 13 698 korun. Neznámý pachatel se dopustil trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu nepodmíněný trest odnětí svobody až na tři roky.


Agresor a násilník

Dvaačtyřicetiletého muže z Ostravy obvinili v těchto dnech ostravští kriminalisté z trestných činů výtržnictví, ublížení na zdraví a útoku na veřejného činitele.
Jeho zběsilé počínání započalo krátce po třetí hodině ranní dne 5. 12. 2009 v jedné z restaurací v Ostravě Hrabůvce. V uličce poblíž toalety úderem pěstí do obličeje napadl třiadvacetiletou ženu. Ta v důsledku úderu upadla na zem, přičemž se udeřila hlavou o podlahu. O rok starší přítel poškozené se ji ihned snažil bránit, ovšem i on ihned inkasoval ránu pěstí do tváře, důsledkem čehož byla krev řinoucí se z nosu. Poté se oba muži přetahovali za oděv. Poté byli odtrženi přítomnými hosty.
Násilníkovo představení však pokračovala i po příjezdu policejní hlídky. Během zákroku, při kterém byl policisty zadržen, kladl odpor a policisty slovně urážel. Jeho agresivita vygradovala tím, že oběma rukama udeřil do hrudníku a následně odstrčil jednoho z policistů. Ihned nato byl za použití donucovacích prostředků usazen do služebního auta. Při vystupování předvedl pachatel velké finále. Při odepínání bezpečnostních pásů opět fyzicky napadl jednatřicetiletého policistu. Tentokrát jej čelem udeřil do obličeje, následně ho kopl do lýtka a na závěr jej kousl do ruky. Policista musel vyhledat jednorázové ošetření.
Násilník byl ihned eskortován na protialkoholní záchytnou stanici do Karviné. Pětkrát soudně trestaný recidivista je stíhán na svobodě. Za výše spáchané trestné činy mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Petr Svoboda

Atak na ženu


Ostravští policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví. Dnes 7.12.2009 v době od 00.05 hodin do 00.13 hodin došlo v Ostravě-Hrabůvce nejprve ke slovní rozepři mezi 30letou ženou a 35letým mužem. K hádce mezi známými mělo dojít nejprve v restauraci. Následně se přesunuli na ulici, kde však mělo dojít také k fyzickému ataku. Muž měl ženu na invalidním vozíku opakovaně udeřit a následně ji shodit z vozíku na zem. Atak na matku měl proběhnout před očima teprve 11letého chlapce, který matku zřejmě bránil takovým způsobem, že se měl postavit mezi muže a ženu.
Část útoku však měli vidět zaměstnanci restaurace, 61letá žena (zaměstnána jako uklízečka) proto okamžitě běžela pro pomoc na blízké obvodní oddělení policie. Na místo ihned vyrazili policisté, kteří ženě ležící na zemi poskytli první pomoc. Žena nereagovala na oslovení ani jiný podnět a později měla prodělat epileptický záchvat. Byla přivolána také rychlá záchranná služba a žena byla transportována do nemocnice.
Policisté však dále zadrželi také podezřelého 35letého muže, silně ovlivněného alkoholem. Vzhledem ke skutečnosti, kdy neuposlechl zákonných výzev policistů k zanechání protiprávního jednání, užili policisté donucovacích prostředků. Orientační dechová zkouška vykázala u muže 3,27 promile alkoholu. Muž byl proto umístěn k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
Ve věci již podali vysvětlení první svědci, bylo provedeno ohledání místa činu.
 
Na pachatele trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví pamatuje trestní zákon trestem odnětí svobody až na dvě léta.


 
Závažná dopravní nehoda
 
Dne 7.12.2009 kolem 05.50 hodin došlo ve Vratimově na Frýdecké ulici k dopravní nehodě. 27letá žena, řídící motorové vozidlo zn. Renault Laguna, při jízdě (ve směru od Ostravy k ulici Datyňské) v prostoru přechodu pro chodce měla zachytit vozidlem 71letou chodkyni, přecházející vozovku. V důsledku střetu a pádu na vozovku utrpěla chodkyně těžké poranění hlavy i hrudníku, doba léčení zranění bude pravděpodobně delší šesti týdnů.
Ostravští policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví. Pachatel předmětného trestného činu může být potrestán trestem odnětí svobody až na pět let nebo peněžitým trestem.
 

 

vytisknout  e-mailem