Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zadržený recidivista

Ostrava - kriminalisté obvinili šestačtyřicetiletého muže z Mariánských Hor. 

Vánoční série
 
 
Ač v minulosti souzen a odsouzen k nepodmíněnému trestu pro trestný čin krádeže, který poctivě vykonal, přesto nedokázal nekrást znovu.
 
Šestačtyřicetiletý muž z Mariánských Hor byl kriminalisty obviněn z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, neboť od konce listopadu loňského roku do 8. 1. 2013 spáchal třináct skutků, při kterých způsobil škodu v řádech stovek tisíc korun.
 
První čin spáchal 27. 11. 2012. Snažil se vniknout do objektu na ulici Daliborově. Páčením poškodil čtyři plastová okna, ovšem do budovy se mu vniknout nepovedlo. Další „výpravy“ však již byly nadmíru úspěšné. Všechny skutky spáchal v Mariánských Horách. Nejčastěji se vloupával do objektů. Vnikl například do kavárny, trafiky, restaurace či do prodejny zdravotnických potřeb. Mezi odcizenými věcmi bylo nejrozmanitější zboží. Zcizil například fotoaparáty, baskytaru, tiskárny, nejrůznější nářadí, cigarety, zapalovače, ale také například cukrovinky a mnoho dalších věcí. V jednom případě se vloupal i do osobního vozidla. Stalo se tak na Boží hod. Rozbil okno osobního vozidla Ford Mondeo a odcizil z něj foťák, paměťové karty a brýle.
Jeho série skončila 8. 1. 2013, kdy se pokusil vloupat do jednoho z objektů na ulici Kalvodově. Tento skutek však nedokonal. Následně se dobrovolně dostavil na oddělení policie, kde se ke všem skutkům doznal. Byl tedy zadržen a posléze i obviněn z výše uvedených trestných činů. Naprostou většinu ukradených věcí rozprodal a utržené peníze použil pro vlastní potřebu.
Kriminalisté podali návrh na vzetí do vazby. Recidivistovi tentokráte hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem