Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zadržený skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Auto není trezor. 

Ve čtvrtek dopoledne 2. 1. 2014 rozhodl soudce Okresního soudu v Trutnově o vazebním stíhání jednatřicetiletého muže z Trutnova, proti kterému v poslední den roku 2013 zahájil policejní komisař trestní stíhání pro spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.
Uvedenému rozhodnutí předcházelo opakované páchání majetkové trestné činnosti na území města Trutnova, které je obviněnému kladeno za vinu.
Krátce po půlnoci z pondělí na úterý 31. 12. 2013 zadrželi strážníci Městské policie Trutnov v centru města shora uvedeného muže, který se měl v Národní ulici dopouštět násilného vniknutí do zaparkovaného osobního motorového vozidla. Díky bezprostřednímu zákroku, který provedli trutnovští strážníci, byl lapka dopaden ještě při činu. Ihned po zadržení předali muži zákona omezeného na osobní svobodě kolegům z trutnovské policie, kteří výtečníka eskortovali na policejní služebnu. Při výslechu se zadržený ke svému protiprávnímu jednání zcela doznal. Z provedené výpovědi vyplynulo, že mladý muž v dalších třech případech v měsících říjnu a prosinci loňského roku násilím vnikl do osobních motorových vozidel, která byla zaparkována na různých místech města Trutnova. Předmětem zájmu se stávaly věci, které si majitelé dopravních prostředků ve svých vozidlech nechávali. Jednalo se o drogistické zboží, potraviny, alkoholické nápoje, navigaci, ale i rybářské náčiní či oděvní svršky. Majitelé motorových vozidel vyčíslili předběžně škodu na necelých 30 tisíc korun. Za shora uvedené přečiny může být soudem v případě uložení pravomocného rozsudku uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny provozovatele dopravních prostředků, aby si v těchto v době, kdy je nemají zcela pod kontrolou, nenechávali žádné cenné věci. Pro náhodně kolemjdoucího zloděje je jakákoliv věc, nacházející se na viditelném místě ve vozidle, velkým lákadlem. Předmětem zájmu nenechavců se stává jakákoliv věc, která se dá zpeněžit. Nedávejte proto lapkům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. 
por. Bc. Udo Ertner
3. 1. 2014 v 10:15

vytisknout  e-mailem