Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zahájili rok 2013 Úklidem

KARLOVY VARY – Zahájili rok 2013 Úklidem 

V lednovém týdnu letošního roku se policisté z Nové Role, Perninku a Nejdku zaměřili, na kontrolu chatových oblastí. Především šlo o prevenci a předcházení páchání majetkové trestné činnosti. Kontrola probíhala v rekreačních a chatových oblastech a kempech, které se nacházejí v jejich služebních obvodech.
 
Hlídky zde prováděly pěší kontroly, kdy bylo zkontrolováno přes čtyřicet osob. Během kontrol nebylo naštěstí zjištěno žádné vloupání do chaty. Někteří majitelé si se zabezpečením své chaty moc hlavu nelámou. Jiní si své chaty řádně zabezpečili – např. namontovanými kvalitními okenicemi, bezpečnostními vložkami zámku, kováním, ale také i mobilním alarmem.
 
S majiteli chat si policisté pohovořili o možných problémech, které mohou nastat při špatném zabezpečení objektu. Dále je poučili o tom jak předcházet vloupání. Nechyběli ani rady v případě vloupání, jak se mají zachovat a co v takové situaci dělat. Starost o zabezpečení těchto objektů a tím předcházet vloupání do objektů musí mít především sami majitelé.
 
V průběhu akce hlídky také zkontrolovali několik desítek vozidel. V sedmi případech řidičům uložili blokovou pokutu za porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Jednalo se zejména o přestupky jako je řízení bez použití bezpečnostních pásů, špatný technický stav vozidla nebo nepoužití denního svícení při jízdě. V jednom případě policisté zastavili v Nové Roli muže, který řítil vozidlo Kia i přesto, že má platnou blokaci řidičského oprávnění z důvodu dosažení 12 trestných bodů. Od policistů si za svoji jízdu vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
por. Ing. Pavel Valenta
16.01.2013

vytisknout  e-mailem