Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zahoření vozidla ve Stráži pod Ralskem

ČESKOLIPSKO - V úterý krátce před půl sedmou večer došlo ve Stráži pod Ralskem na parkovišti mezi panelovými domy ulic Okružní a Energetiků k zahožení vozidla Nissan Almera. Příčinu policisté šetří. 

Dobrovolní hasiči ze Stráže pod Ralskem, profesionální hasiči z Jablonného v Podještědí, vyšetřovatelé Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a policisté vyjeli včera krátce před půl sedmou večer na panelové sídliště ve Stráži pod Ralskem. Mezi panelovými domy ulic Okružní a Energetiků došlo na parkovací ploše k zahoření zaparkovaného osobního motorového vozidla Nissan Almera. K zahoření vozidla došlo v místech přední masky, v jeho motorové části. Vozidlo se podařilo uhasit jednomu z kolemjedoucích řidičů ještě před příjezdem hasičských sborů na místo. Vyšetřovatelům libereckých hasičů se zatím nepodařilo určit přesnou příčinu zahoření. V prověřování jsou možné verze, že k zahoření vozidla mohlo dojít vlivem technické závady na elektroinstalaci,  ale nelze vyvrátit ani tu verzi, že zahoření způsobil někdo úmyslně. Na místě se však policistům nepodařilo zjistit žádné viditelné stopy v podobě hořlavin, tkanin či nedopalků cigaret. Na vozidle vznikla předběžná škoda za 20 tisíc korun.

Policisté z obvodního oddělení ve Stráži pod Ralskem ve věci zahájli šetření k přečinu poškození cizí věci a nyní budou prověřovat, co bylo skutečnou příčinou zahoření vozidla.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
26. března 2014

vytisknout  e-mailem