Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zahradní chatky na Frýdlantsku neodolaly nájezdu nenechavců

LIBERECKO – Policejní komisař zahájil trestní stíhání trojlístku mužů důvodně podezřelých z krádeží na Frýdlantsku. 

Policejní komisař obvinil tři muže ve věku od 24 do 26 let z přečinu krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Svou dráhu na scestí zahájili již v loňském roce. V období Vánočních svátků 25letý muž z Teplicka společně se 26letým mužem z Frýdlantska navštívili jednu ze zahrádkářských kolonií. Přeštípnutím ostnatých drátů a po překonání oplocení vniknuli do areálu. Vypáčili vstupní dveře tří zahradních chatek, odkud postupně odcizili rozličné množství zahradnického vybavení v hodnotě více jak 10tisíc korun.chatka 3.png
Nezaháleli. V prvním lednovém týdnu pak oba výtečníci vlezli do sklepa panelového domu ve Frýdlantu. Odstraněním zabezpečovacího systému sklepního okna a jeho vysunutím, měl mladší z nich do sklepních prostor cestu volnou. Starší mezitím hlídkoval u domu. Předmětem jejich zájmu bylo zejména elektronářadí. Vrtačky a pily. Celkově odcizili nářadí za 7tisíc korun.

O necelý týden později zničili bezpečnostní závoru vrat jedné z garáží na Frýdlantsku. Odcizili dvě sady pneumatik s disky a elektronářadí. Majiteli tak způsobili škodu na majetku a na odcizených věcech v hodnotě přesahující 15tisíc korun.

V dalších dvou případech již měli k ruce dalšího „parťáka“. V obchodním domě v centru Frýdlantu odcizili několik lahví alkoholu, se kterým pak 25letý muž z Teplicka prošel pokladnami bez zaplacení. Způsobili tak škodu přes jeden tisíc korun.

Jen těžko uvěřitelný počet 56kusů čokolád a 31kusů energetických nápojů nastrkal do kapes 26letý muž z trojice výtečníků do kapes. Spolu se svým kumpánem prošli pokladním terminálem bez placení a způsobili tak obchodnímu centru škodu v hodnotě bezmála 3tisíce korun. Kumpánovi, který s trojlístkem v předchozích případech nefiguroval, sdělil policejní komisař podezření ze spáchání přečinu krádež, za který mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

„Kluci“ ještě neskončili. 25letý Tepličan spolu s dalším z trojlístku, se 24letým Frýdlanťákem, navštívili během letošního ledna další ze zahrádkářských kolonií. Opakovaně, dvakrát za noc. Vloupali se do šesti zahradních chatek, ze kterých odcizili zahradnické vybavení a elektrické nářadí. Poškozením zařízení zahradních chatek a na odcizených věcech způsobili škodu v hodnotě bezmála 10tisíc korun. S nakradenými věcmi odešli, aby je ukryli v místě bydliště jednoho z nich. Pak opět vyrazili za lupem.Zabezpečte se logo celé.png

V průběhu vyšetřování shromáždili policisté množství důkazních materiálů, na základě kterých pak mohl policejní komisař zahájit trestní stíhání. Všichni tři se pod tíhou nezpochybnitelných argumentů doznali.


 Zabezpečte se! Více o projektu naleznete zde.
 

22. březen 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem