Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zahradní chatky v ohrožení

LIBEREC - Stávají se terčem zlodějů. 

V zimním období se někteří pachatelé uchylují do míst, o nichž vědí, že jsou opuštěná. Jedná se o místa a lokality, kde se nacházejí chatky a chaty, které jejich majitelé ve většině případů přes zimu vůbec neobývají a zpět se do nich vrací nebo stěhují až s příchodem teplejšího počasí.
Během tohoto víkendu se na policisty obrátilo několik oznamovatelů, kteří měli ve svých chatkách nezvanou návštěvu. Například muž, který má zahradní chatku v kolonii pod Globusem. Chatku byl zkontrolovat naposledy 19. února a když ji zopakoval tuto neděli, zjistil, že má robité okno a poškozené mříze. Z chatky zmizely drobné předměty a spotřební elektronika. Majitelky chatky způsobil zloděj za šest a půl tisíce korun.

Nedělní kontrola odhalila dalšího nezvaného návštěvníka, a to ve Svijanech. Majitel si chatu kontroloval na konci února, přičemž včerejší návštěva chatky byla pro majitele nemilým překvapením. Zloděj se mu vloupal do kůlny, ze které odnesl elektronářadí. Nevynechal ani chatu samotnou, do které se také podíval a vzal elektroniku, nádobí a akoholol - vše za bezmála třicet tisíc korun. 

Vloupání oznámil také majitel zahradní chatky v Hodkovicicíh. Na to, že se v ní někdo pohyboval, přišel tuto sobotu. U chatky byl poškozený zámek a chybělo jízdní kolo za deset tisíc korun.

A v neposlední řadě  se případem vloupání do zahradní chatky zabývají i frýdlantští policisté. Na ně se obrátil poškozený v pátek s tím, že má vypáčené vstupní dveře u chatky. Uvnitř naštěstí nic nechybělo. I tak majiteli chatky vznikla škoda za tisíc korun.

Všemi případy se zabývají policisté z příslušných obvodních oddělení.  Skutky jsou kvalifikovány jako přečiny krádeže.
 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 461 207

 

 

vytisknout  e-mailem