Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Záhy po oznámení byl agresor zadržen

Karviná - mladík vydíral nesvépárvného mladíka.. 

Po velmi krátkém čase od oznámení byl agresivní mladík zadržen. Na policejní služebnu přišel 28letý mladík, který je léčen a není způsobilý k některým právním úkonům. Oznámil nám, že je vydírán. Okamžitým nasazením policistů a operativním opatřením byl za velmi krátkou dobu policisty Obvodního oddělení Karviná 1 zadržen podezřelý 26letý mladík. Výslechem a dalšími prověrkami policisté zjistili, že dnes již obviněný 26letý mladík v několik případech ohrožoval a vydíral o dva roky staršího mladíka.

V případě vydírání pachatel nemocného mladíka zastrašoval zlámáním nohy tyčí a požadoval vyplacení 200 Kč na hotovosti. Měl to být údajný dluh. Při dalších náhodných setkáních agresor žádal další peníze. Násilník byl obviněn i ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Té se dopustil v srpnu nedaleko karvinské ubytovny. Své oběti řekl. že mu pěstí vyláme zuby. Mladíka prohledal a donutil ho, aby mu dal 50 Kč.

V září poblíž téže ubytovny poškozeného mladíka praštil otevřenou dlaní do pravé části obličeje. Napadený mladík po úderu zjistili, že na ucho neslyší a lékaři potvrdili prasknutí ušního bubínku.

Agresivní pachatel byl obviněn ze spáchání přečinu vydírání, zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu ublížení na zdraví. V současnosti je již ve vazební věznici a hrozí mu až desetileté vězení.

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař skupiny tisku a prevence Karviná

8.října 2014

vytisknout  e-mailem