Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zájem je o doutníky, piva i šperky

ZNOJEMSKO: Zloději nepohrdnou téměř ničím. 

Od začátku tohoto týdne šetříme různé krádeže.

Jedná se například o tyto majetkové přestupky:
- ve Znojmě na Vídeňské ulici zmizela z osobního vozu Citroen přední registrační značka za čtyři sta padesát korun
- v ulici Dolní Česká ve Znojmě někdo odcizil plastovou popelnici za osm set padesát korun
- řidič osobního vozu Renault natankoval na benzinové čerpací stanici na Vídeňské ulici ve Znojmě naftu za téměř patnáct set korun a bez zaplacení ujel.

Při dalších krádežích, ke kterým došlo v tomto týdnu, pachatelé užili násilí. Vloupali se do různých objektů a potom kradli. Jsou to tyto trestné činy:
     V obci Tavíkovice neznámý zloděj rozbil sklo balkonových dveří a vnikl do rodinného domu. Prohledal většinu místností a odcizil finanční hotovost sto dvacet korun, dva doutníky, dva zapalovače a dvě piva. Způsobil majiteli škodu přes dva tisíce korun. 
     V obci Čermákovice neznámý pachatel vnikl obdobným způsobem také do rodinného domu. Po jeho návštěvě chyběla domácím tisícikoruna a dámský řetízek s přívěškem. Škodu vyčíslili na šest tisíc korun.
     V obci Rokytná se zloději hodil i černý pánský zimní kabát a červená dámská zimní bunda. Vše získal po vloupání do rekreační chaty a způsobil tím škodu přes dva tisíce korun. 
     V Moravském Krumlově nezvaný host vnikl násilím do budovy na Zámecké ulici. V prvním patře prohledal tři kanceláře a prodejnu. Zajímala ho především finanční hotovost a stravenky. Svým protizákonným chováním napáchal několika majitelům celkovou škodu téměř pětašedesát tisíc korun.
     V obci Štítary neznámý pachatel odcizil na benzinové čerpací stanici z kovové klece dvacet dva propanbutanových lahví. Byly plné a každá o váze desset kilogramů. Vlastník odhaduje způsobenou škodu na dvacet dva tisíc korun. 

zpracovala: por. Mgr. Lenka Drahokoupilová 

 

      

vytisknout  e-mailem