Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Zajímavé dopravní nehody

Jeseník - U dopravních nehod sehrál svoji roli jak alkohol, tak mokrá vozovka 

 

V pátek 27. května se po Jeseníku pohyboval opilý řidič. Během hodiny na něj policisté narazili hned dvakrát. Poprvé před devátou hodinou ranní, když způsobil dopravní nehodu, a podruhé jej zastavila hlídka.

Dopravní nehoda se odehrála kousek od náměstí T. G. Masaryka. Opilý 58letý řidič stál se svým vozem zn. Renault 19 v křižovatce při pravém okraji. V momentě, kdy ho začal objíždět 66letý muž v renaultu kangoo, se opilý řidič rozjel. Protože tento manévr projíždějící vůbec nečekal, nestihl ani nijak zareagovat. Když na místo dopravní nehody přijeli policisté, provedli u obou účastníků dechovou zkoušku. U 66letého muže byla negativní, oproti tomu u 58letého řidiče ukázal displej výsledek 2,78 alkoholu. Způsobená škoda na obou vozidlech je odhadnuta na 20.000 Kč.

I přesto, že 58letému muži z České Vsi byl po dopravní nehodě odebrán řidičský průkaz a další jízda zakázána, ho po hodině potkala tentokrát jiná policejní hlídka. Samozřejmě své oprávnění k řízení vozidla již předložit nemohl. Ani dechová zkouška nebyla negativní. Muž nadýchal 2,26 alkoholu.


 

Navečer 27. května došlo ještě k jedné zajímavé dopravní nehodě, při které byla zablokována silnice na Červenohorské sedlo. Ke kolizi přispěla jak rychlá jízda, tak mokrá vozovka. Devětačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla zn. Scania s cisternou dostal v levotočivé zatáčce smyk. Jakmile ztratil kontrolu nad vozem, přejel do protisměru, kde prorazil svodidla a skončil v příkopu. Po havárii cisterna zůstala stát kolmo a tak úplně zablokovala silnici. Naštěstí v době nehody byla prázdná a nepodléhala režimu ADR (jinak je určena na převážení sody). Na tahači se škoda vyšplhala až na 700.000 Kč. Po 100.000 Kč se škoda odhaduje na návěsu a zničených svodidlech.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

31. května 2011

Odkazy do noveho okna

dopravní nehoda cisterny

dopravní nehoda cisterny 

Detailní náhled

dopravní nehoda s opilým řidičem

dopravní nehoda s opilým řidičem 

Detailní náhled

dopravní nehoda s opilým řidičem - detail

dopravní nehoda s opilým řidičem - detai... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem