Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Zajištěn policisty na služební cestě

Líšnice/Varadov – cestou na služební poradu v Praze stačili dva policisté Služby cizinecké policie z Jižních Čech zajistit osobu v celostátním pátrání poblíž Prahy. 

     Ještě ráno, dne 23. července 2009 před 8:00 hodinou, netušili zástupce ředitele plk. Mgr. Pavel Vaculka a pprap. Antonín Smola z oblastního ředitelství služby cizinecké policie České Budějovice, když se chystali na služební poradu v Praze, co se jim toho dne cestou podaří. Pokud se u jedné pražské čerpací stanice policistovi pprap. Antonínovi Smolovi nezdálo být vedle stojící vozidlo značky BMV něčím v pořádku, byl pro to důvod. Možná ze zvyku se ohlížel po cizinci, patrně vietnamské státní příslušnosti, sedícím ve vozidle a přitom pohledem zachytil o registrační značku vozidla, která mu připadala povědomá.
     Jeho tušení se potvrdilo, když v policejních evidencích byla ověřena informace o cizinci z Vietnamu, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Cizinec cestoval vozidlem vypůjčeném od rómského muže, který v této době žije v Kanadě a Okresní soud v Praze 4 vydal na sedmatřicetiletého muže z Vietnamu příkaz k zatčení dne 15. května 2009. Na čísle 158 byla přivolána nejbližší policejní hlídka, muž byl zatčen a eskortován na Obvodní oddělení Mníšek pod Brdy, kde byla policisty z Jižních Čech poskytnuta součinnost. Ještě dopoledne byl cizinec postaven spravedlnosti před soud, kde hříšník zaplatil to, co dlužil, a nic nebránilo tomu, aby mohl být propuštěn na svobodu.
      Policistům z Českých Budějovic zůstal pocit z dobře vykonané práce, kdy mohl být celostátně hledaný muž postaven před soud, kterého před týdnem s kolegy hledali na Prachaticku v Jižních Čechách a ne u Prahy.

vytisknout  e-mailem