Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zajišťoval cizincům nevěsty

MOST - On i ženy nyní čelí obvinění; Pes zavinil pád motocyklisty; Z vozu ukradl kyslíkové ptřísroje 

 Zprostředkoval účelový sňatek dvěma ženám, všichni tři byli obviněni

Policejní komisař mostecké policie obvinil z trestného činu napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky 27letého muže z Chomutova. Ten měl dojednat a zorganizovat již v roce 2009 dva účelové sňatky bez předchozích známostí s osobami pocházejícími ze třetí země mimo Schengenský prostor. Jeden sňatek byl uzavřen v zemi ženicha v létě v roce 2009 za slíbenou finanční částku 20 tisíc korun za účelem legalizace jeho pobytu na území ČR. Muž na základě účelově uzavřeného sňatku s 23letou ženou z Litvínova k nám přicestoval. Druhý sňatek v roce 2009 proběhl dle stejného scénáře ale s jinými osobami. Ze stejné země si muž vzal 27letou ženu z Litvínovska. Zatím do České republiky nepřijel. I tato žena měla za sňatek vyinkasovat finanční částku 20 tisíc korun. Muž obě ženy do africké země ke sňatku odvezl. I je mostecká policie obvinila z trestného činu napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky. Stíhané ženy mohou čekávat trest odnětí svobody až na jeden rok, organizátor pak trest vyšší – až tři roky. Stíhání obviněných je vedeno na svobodě.


 

Pes se střetl s motorkou, odnesl to motocyklista

Pes vběhl do jízdní dráhy motocyklu, který jel v neděli odpoledne po ulici Chomutovská v Mostě. Zvíře na silnici vyběhlo pravděpodobně ze staveniště. Motocyklista po střetu spadl s motorkou značky Suzuki na vozovku na pravý bok a utrpěl při tom lehké zranění, se kterým byl převezen do mostecké nemocnice. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn. Psa na místě zajistili strážníci. Na stroji vznikla hmotná škoda ve výši 20 tisíc korun.


 

Za bílého dne se vloupal v centru Mostu do auta cizince

Policejní komisař mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci 25letého muže z Mostu. Ten měl koncem září v centru města Mostu vniknout za použití násilí do zaparkovaného vozidla tovární značky Mercedes. Do vozidla se vloupal kolem 10 hodiny a odcizil z něj autorádio, dva kyslíkové dýchací přístroje, notebook, tašku na počítač a další věci. Při vloupání a krádeži poškodil vozidlo i interiér. Poškozený cizinec vyčíslil způsobenou škodu na 227 tisíc korun. Policie zajistila jen odcizený kufr s listinami. Kde skončily další věci, se policie od obviněného nedozvěděla. Pachatel je stíhán na svobodě.


 

Protancoval peněženku

O peněženku přišel jeden mladý muž z Litvínovska. O víkendu navštívil jednu litvínovskou restauraci. Na židli si zavěsil bundu, ve které měl peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Občas si šel zatancovat a své odložené bundě nevěnoval potřebnou pozornost. Při cestě domů zjistil, že kapsa v bundě je prázdná. Krádež peněženky ohlásil litvínovským policistům.


 

Muž poškodil na návsi cizí auto

Policejní inspektor hamerské policie sdělil ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 25letému muži z Litvínovska. Ten měl dle výsledků šetření policistů v jedné horské vsi na náměstí po odchodu z diskotéky poškodit zaparkovaný automobil. U vozidla značky Mondeo výtečník poškodil zpětné zrcátko a poškrábal lak u dveří. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 6 500 korun. Policisté nezjistili, proč mladý muž auto poškodil. S motivem svého jednání se muž zástupcům zákona nesvěřil.


 

Zima je za dveřmi, zloděj se vybavil na hory

Na zimní sporty chystá výbavu zatím neznámý podnikavec. Tento měsíc se násilím vloupal v jednom obytném domě v Mostě do suterénu a tam vnikl do sklepa, ze kterého odcizil dvě sady lyží s příslušenstvím a nepohrdl ani uloženým snowboardem, který též odnesl. Poškozený majitel vyčíslil hmotnou škodu na 30 tisíc korun a krádež ohlásil mostecké policii.


 

Zloději barevných kovů se činili

Mostecká policie šetří případy krádeží barevných kovů, které se staly na území okresu Most. V Horním Jiřetíně neznámý pachatel ve volném prostranství výstavby kanalizace odcizil 120 metrů měděných kabelů v hodnotě 13 000 korun. V Komořanech zloději odsekli v dole J. Šverma 33 metrů telefonního kabelu a důlní společnosti způsobili osmitisícovou škodu. V Třebušicích na kolejišti lapka ukradl měděné lano, které slouží k připojení tlumivky ke koleji. Krádeží vznikla poškozené firmě škoda ve výši 17 tisíc korun. Pro železo si přišel neznámý poberta v průmyslové zóně u obce Havraň. Z pantů vysadil kovová vrata a branku, které odnesl. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 20 tisíc korun.


 

Bar měl v noci návštěvu

Nevítaného návštěvníka zaznamenal majitel baru v jedné obci na Mostecku. Ten pod rouškou tmy vnikl do uzamčeného objektu. Uvnitř hledal hlavně peníze. Našel je v příruční pokladničce, kterou s sebou odnesl. Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na částku 36 tisíc korun. Případ krádeže vloupáním šetří obrničtí policisté spolu s kriminalisty.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 17. října 2012


 


 


 

vytisknout  e-mailem