Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zákaz nezákaz, řídí dál

RYCHNOVSKO - Překážkou není ani alkohol. 

Zákazy vyslovené soudy si někteří naši spoluobčané vykládají zcela po svém. Korigovat jejich pojetí museli policisté na Rychnovsku během sobotní noci.

Hlídka policistů Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí zastavila ve městě v sobotu v 02:40 řidiče vozu zn. Ford Escort. Při běžné silniční kontrole u něj muži zákona dechovou zkouškou naměřili 1,52 promile alkoholu v dechu. Hlídka navíc zjistila, že pětadvacetiletý mladík má rozhodnutím Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou tři platné zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2023 !  Nyní čelí podezření z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zhruba hodinu poté zastavila hlídka dopravních policistů v Rychnově nad Kněžnou řidiče vozu zn. Škoda Felicia. Dvaačtyřicetiletý muž při běžné silniční kontrole nepředložil řidičský průkaz a policisté záhy zjistili, že má rozsudkem Okresního soudu v Jihlavě vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do jara roku 2015. Podezřením z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si zákaz ještě prodlouží.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. prosince 2014

 

vytisknout  e-mailem