Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zákaz řízení a alkohol na silnicích

KARLOVY VARY – Policisté hlídali také řidiče 

Zákaz řízení
Karlovarští policisté v průběhu posledních 24 ti hodin řešili několik porušení zákonů u řidičů vozidel. V prvním případě policisté kontrolovali dvacetiletého řidiče osobního vozidla Renault, který automobil řídil na silnici I/6 směrem na obec Týniště. Do auta usedl i přesto, že má rozhodnutím odboru dopravy Magistrátu města Karlovy Vary, vysloven zákaz řízení motorových vozidel do konce roku. Za tuto jízdu si vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Alkohol za volantem
Další, kdo uvízl v síti policistů, byl sedmadvacetiletý muž. Ten o víkendu řídil vozidlo Audi, ačkoliv si byl vědom skutečnosti, že s ohledem na předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Policisté řidiče s vozidlem zastavili v Toužimi na ulici Plzeňská, při kontrole byla u řidiče provedena opakovaná dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,51 ‰ a 1,32 ‰ alkoholu. Hlídka muži zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu. Případem se nadále zabývají dopravní policisté.
 
Ve třetím případě policisté z Nejdku zahájili úkony trestního řízení, ve věci podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Z tohoto jednání je podezřelý pětačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Favorit, kterého policisté kontrolovali v ulici Karlovarská. Při opakované pozitivní dechové zkoušce, byla u řidiče naměřena hodnota 1,40 ‰ a 1,45 ‰ alkoholu.
 
Návykové látky za volantem
Poslední koho policisté kontrolovali, byl čtyřiadvacetiletý muž z Karlovarska. Ostrovští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Tohoto jednání se měl dopustit čtyřiadvacetiletý muž, když řídil v obci Sadov ve směru na obec Bor vozidlo VW Bora. Při dopravní kontrole byl u řidiče proveden orientační test na přítomnost návykových látek s pozitivním výsledkem na látku kanabis. Muži byl policisty zadržen řidičský průkaz a také zakázána další jízda.
 
por. Ing. Pavel Valenta
13.05.2013

vytisknout  e-mailem