Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zákaz řízení a pozitivní test na drogy

RAKOVNICKO - Policisté našli ve vozidle marihuanu. 

Prvosledová hlídka za pomoci výstražného zvukového a světelného znamení s nápisem STOP POLICIE zastavila v půl třetí ráno 18. září v Rakovníku osobní vozidlo, ve kterém byl řidič ztotožněn jako jedenadvacetiletý muž.

Hlídka mladíka vyzvala k předložení potřebných dokladů k provozu a řízení vozidla, přičemž předložil pouze osvědčení o registraci vozidla. Následnou lustrací bylo u řidiče zjištěno, že má platný zákaz všech motorových vozidel od března letošního roku až do září roku 2017.

Řidič byl vyzván také k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a k testu na jiné návykové látky. Dechová zkouška byla negativní, zatímco test na drogy vyšel s pozitivním výsledkem na látky canabis a amfetamin/metamfetamin. Následně byl mladík vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu, což po řádném poučení odmítl. K pozitivnímu testu na drogy uvedl, že předchozí den vykouřil cigaretu marihuanu.

Nakonec policisté přistoupili ke kontrole vozidla, v němž nalezli mezi sedadly plastovou krabičku obsahující rostlinný materiál podobající se marihuaně. Krabičku s obsahem hlídka zajistila a následně bude zaslána na další zkoumání.

 

 

nprap. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
19. září 2016

vytisknout  e-mailem