Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zákaz řízení nerespektují

TEPLICKO - Ignorují pravomocná rozhodnutí; Za volant si sedli opilí... 

Zákaz řízení nerespektují

     Sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání předali policisté 32letému muži, který řídil i přesto, že má pravomocným rozhodnutím uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Policisté ho kontrolovali včera dopoledne v Trnovanech a při lustraci zjistili, že za volantem nemá co dělat. V případě odsouzení mu v krajním případě hrozí trest odnětí až na dvě léta. Stejně dlouhý čas by mohl strávit ve vězení také 27letý muž, kterého hlídka policistů kontrolovala v Dubí. I on má totiž soudem vysloven zákaz řízení motorových vozidel a to až do roku 2021, a proto také stane před soudem pro podezření ze spáchání stejného trestného činu.

 

Za volant si sedli opilí

      Téměř 1,4 promile alkoholu v dechu naměřili policisté 22letému muži, kterého kontrolovali ve středu v noci za volantem osobního vozidla v Bílině. Muž se tím, že řídil pod vlivem alkoholu, dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za kterého už mu bylo sděleno podezření. Ze stejného přečinu je podezřelý také 56letý muž, který dnes po půlnoci projížděl Teplicemi a narazil na policejní kontrolu. Při té vyšlo najevo, že má v dechu 1,4 promile alkoholu, což ho může stejně jako prvního nezodpovědného řidiče stát až rok svobody.

 

Úvěr nesplácí

     Z přečinu úvěrového podvodu se bude zodpovídat teprve 2letá žena, která uzavřela prostřednictvím smluvního prodejce elektra úvěrovou smlouvu na úhradu zboží v celkové hodnotě 34 tisíc korun. Půjčku však vůbec nezačala splácet, navíc se ukázalo, že do smlouvy uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu. Žena byla obviněna z přečinu, za který jí v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

 

Zmizelo sportovní vybavení

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z chodby domu v centru Teplic odcizil sportovní vybavení. Zloděj vnikl do nemovitosti, odkud si odnesl vak se snowboardem, dva páry lyží a lyžařské boty a přibral i helmu s brýlemi. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála třicet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

Teplice, 25. 2. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem