Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zákazníci obchodního centra se stali svědky loupeže

ZLÍN: Policisté zasahovali jen na ukázku. 

 
Loupežné přepadení v obchodním centru za bílého dne. Něco tak nevídaného mohli na vlastní oči vidět všichni, kdo o uplynulém víkendu zavítali do Zlatého jablka v centru Zlína. U příležitosti vzniku Krajského ředitelství policie Zlínského kraje tady totiž Policie ČR uspořádala velkou prezentační akci. Návštěvníci obchodního a zábavního centra si mohli prohlédnout nejen policejní techniku, ale i ukázky činnosti různých našich složek, například pohotovostního a eskortního oddílu, dopravní policie či kriminalistické techniky.
K vidění byla například výzbroj a výstroj našich jednotek, kterou si stejně jako střelbu na laserové střelnici mohli návštěvníci sami vyzkoušet. Nechyběl ani kriminalistický technik, který představoval metody jako daktyloskopie či trasologie. Nevšední ukázku připravili naši kolegové ze služby cizinecké policie ze Slavičína, kteří mimo jiné odhalují padělané a pozměněné veřejné listiny, doklady i peníze. K dispozici měli termovizi.
Dospělé lákaly i policejní zbraně, které v sobotu odpoledne ukazoval náš speciální host – brněnská zásahová jednotka.
Pozornost a respekt budili psovodi a jejich čtyřnozí svěřenci, kteří nejen že dokážou vypátrat pachatele trestného činu, ale jsou cvičeni také na záchranu lidského života a ochranu policisty a další zásahy. Psovodi se s lidmi podělili o pár doporučení, jak správně psa vycvičit.
Akcí jsme chtěli představit lidem zákulisí policejní práce. O našich povinnostech mají většinou pouze zkreslenou představu a málokdy si plně uvědomují, co ve skutečnosti přináší práce policisty v každodenním životě.
Obchodnímu centru Zlaté jablko děkujeme za tuto mimořádnou nabídku i za vynikající spolupráci.

 

22. února 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem