Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zákeřně ho napadl

ÚO Bruntál - jel pod vlivem drog, odcizená kola měla prodat 

Odcizená kola měla prodat
Rýmařovští policisté spolu s bruntálskými kriminalisty objasnili krádež jízdních kol z kolárny panelového domu. 51leté ženě sdělili v těchto dnech podezření z přečinu krádeže. Toho se měla dopustit tím, že v době od 6.8. do 25.12.2011 v Rýmařově na ulici Větrná v jednom z panelových domů měla vniknout do uzamčené kolárny. Zde měla odcizit jedno horské jízdní kolo zn. Kellys a jedno silniční kolo zn. Pinarrelo. Majitelům vznikla škoda ve výši 29 tisíc Kč. Podezřelá měla pak jízdní kola prodat dvěma mužům ve věku od 20 a 38 let, kteří věděli, že věci pochází z trestné činnosti a jsou nyní podezřelí z přečinu podílnictví. Utržené peníze použila pro svou potřebu.
 
Zákeřně ho napadl
V těchto dnech zahájil policejní komisař SKPV trestní stíhání 30letého muže pro zločin těžkého ublížení na zdraví a přečin výtržnictví. Toho se měl dopustit tím, že v Rýmařově v baru na ulici Mlýnská dne 16.12.2011 měl v podnapilém stavu, po předchozí slovní rozepři, přistoupit ke stolu, kde seděl 32letý muž. Úmyslně a zákeřně ho měl opakovaně udeřit pěstí do obličeje a hlavy. Napadený upadl na zem, kde ho měl minimálně dvakrát kopnout do těla. V tu chvíli se ho slovně zastal 20letý mladík, kterého obviněný měl také udeřit pěstí do obličeje. Napadený toho využil a začal utíkat k toaletám, kde ho však obviněný dostihl a znovu ho i přes jeho žádosti, aby toho zanechal, ho měl napadat. Měl ho uchopit za hlavu a dvakrát ho kopnout kolenem do obličeje. Dalšímu napadení zabránil další host baru. Poškozený utrpěl zhmoždění hlavy a obličeje, dvojitou zlomeninu dolní čelisti a zlomeninu zubů.
 
Jel pod vlivem drog
Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělil policejní komisař SKPV podezření 23letému muži. Ten se měl protiprávního jednání dopustit tím, že dne 27.11.2011 v Krnově z ulic Opavská na ulici Albrechtickou měl řídit motorové vozidlo Citroen pod vlivem návykových látek. Orientační zkouškou na detekci drog při silniční kontrole vykázala, že je pod vlivem drog. Muž se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve, ze které bylo následně zjištěno odborným zkoumáním, že měl řídit pod vlivem pervitinu. 
 
V prodejně vzal plastový kbelík a mince
Ze středy 15. na čtvrtek 16.2.2012 v Krnově na ulici Albrechtická neznámý pachatel násilně vnikl do prodejny. Odcizil kovové mince v hodnotě kolem 5 tisíc Kč a plastový kbelík. Majiteli vznikla celková škoda přes 6 tisíc Kč.
 
Na zasněžené silnici nedokázal zabrzdit
V 09,15 hodin dne 16.2.2012 v Bruntále na ulici Uhlířská jel 41letý řidič s vozidlem Renault a při jízdě z kopce na zasněžené silnici objížděl stojící vozidlo. Přejel částečně do levé poloviny, kde však nedokázal zabrzdit a bezpečně se vyhnout protijedoucímu vozidlu Volkswagen. Došlo ke střetu a renault následkem toho ještě narazil do objížděného vozidla. Ke zranění osob nedošlo. Požití alkoholu bylo u řidičů vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda činí celkem 190 tisíc Kč.
 
Další agresivní osoba pod vlivem alkoholu skončila na záchytce
Krnovští policisté byli přivoláni do Brantic k agresivnímu chování 40letého muže. Ten měl v silně podnapilém stavu napadnout sestru, kterou uhodil do tváře. Následně měl ještě sekerou třískat do dřevěné příčky v podkrovním pokoji rodinného domu. Policisté muže zajistili a při dechové zkoušce mu naměřili 2,42 promile. Následně byl muž eskortován na záchytnou stanici do Opavy.                                                                                                         
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
18.2.2012
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem