Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zákon lidé překračují denně

DĚČÍN - Neplatil alimenty; Odcizený telefon; Krádež v domku; Dědictví na přetřes; Nebezpečná zkratka 

Dluží šestadvacet tisíc
 
DĚČÍN -Matce došla trpělivost a jelikož otec jejich společné dcery opomíjel celý rok platit dva tisíce korun ve prospěch jejich dítka, obrátila se na policisty místního obvodního oddělení. Ti  již v tuto chvíli pracují na případu možného přečinu zanedbání povinné výživy. Pokud se muž nakonec rozhodne uhradit dluh ve výši šestadvaceti tisíc korun, zůstane jeho trestní rejstřík čistý.
 
Ach to dědictví !
 
DĚČÍN – Jelikož pět a půl roku starou darovací smlouvu doprovázejí nejasné okolnosti, byla nakonec dvěma pozůstalými oslovena děčínská policie. Ta má do celé události vnést jasné světlo. Jejím předmětem je částečný podíl na nemovitosti, jeho zařízení a pozemcích. V tuto chvíli již děčínští muži zákona šetří celou událost pro podezření z trestného činu podvodu. Trest, který lze za podvodné jednání uložit, má několik podob – zákaz činnosti, propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty. V nejhorším případě až dvouletá ztráta svobody.
 
Vstoupil bez pozvání
 
ŠLUKNOV - Z rodinného domu ve šluknovském Království zmizelo během nedávné noci z pondělí na úterý druhého  srpna několik kusů pracovního nářadí. Osmitisícová škoda, kterou po sobě zanechal nevítaný návštěvník, nyní zaměstnává nejen místní strážce zákona. Ti nahlášenou krádež a porušování domovní svobody bedlivě zkoumají policejním drobnohledem.  
 
Kde mám telefon ?
 
DĚČÍN – To možná včera odpoledne proběhlo hlavou návštěvníkovi děčínského podzámčí. Během dvaceti minut zmizel rukou neznámého lapky mobilní telefon včetně cenných kontaktů jeho majitele. Kdo se za celým incidentem ukrývá, je už v tuto chvíli v rukou místních policistů. Ti s okradeným mužem posléze sepsali jeho výpověď a po telefonním aparátu vyhlásili pátrání. Odcizenou SIM kartu zablokoval operátor. Neblahou vzpomínku na chvilku nepozornosti připomíná čtyři a půl tisícová škoda.
 
Krátil si cestu kolejištěm
 
DĚČÍN – Chtěl si jenom zkrátit cestu. Nevěda, že je to zakázané, jal se osmadvacetiletý cestovatel „prubnout“  neotřelou cestu z Podmokel do Děčína  skrze železniční most, jenž tyto dvě městské části spojuje. Leč vyhmátla ho policejní hlídka a děčínský rodák se ze svého výletu v brzku bude zpovídat přestupkové komisi našeho města.Za přestupek tohoto kalibru lze dostat pokutu až neuvěřitelný jeden milion korun podle zákona č.266/1994 Sb.  
 
 
Děčín 3. srpna 2011
 
nprap. Petra Trypesová
vrchní inspektor
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 208, 724 156 293

vytisknout  e-mailem