Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zákon porušují opakovaně

TEPLICE - Odsouzení zloději krást nepřestali; Krade se i voda... 

S krádežemi nepřestali
     Duchcovští policisté dopadli dva zloděje, kteří se v pondělí vloupali do areálu firmy, ze které chtěli odcizit luxfery. Společně překonali dvoumetrový plot a začali vynášet z objektu plné balíky. Vyrušili je ale zaměstnanci a oba lapkové se dali na útěk. Zboží v hodnotě přes tři tisíce korun tak zůstalo na místě činu, část luxfer zloději při přenášení poškodili. Policisté během několika dní zjistili, že pachateli byli dva muži ve věku 43 a 29 let, kteří se majetkové trestné činnosti společně dopouštěli již v minulosti. Letos na jaře byli odsouzeni za krádež, nyní jim policisté sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, takže se k teplickému soudu vrátí. Oba mohou být potrestáni až tříletým vězením.
 
Krade se i voda
     Až na dva roky za mřížemi může skončit 41letá žena, která v Bílině kradla vodu. Podezřelá v září loňského roku bez vědomí majitele domu porušila plomby ve svém bytě a neoprávněně napojila na rozvod teplé i studené vody plastové trubky, kterými obešla měřící zařízení. Takto odebírala vodu až do letošního srpna, čímž způsobila škodu přes sedm tisíc korun. Policisté ženě sdělili podezření z přečinu krádeže a případem se bude zabývat soud.
 
Vykradený byt
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Háji u Duchcova vloupal do bytu. Zloděj využil toho, že v domě v současné době nikdo nebydlí a násilím vnikl do opuštěného podkrovního bytu. Z koupelny poté odcizil sprchovou a umyvadlovou baterii, přestříhal a odcizil měděné potrubí od radiátorů a kotle. Celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
Odcizené auto
     Osobní vozidlo Škoda Octavia odcizil neznámý zloděj v Proboštově. Během noci se nezjištěným způsobem zmocnil automobilu v hodnotě 190 tisíc korun, policisté případ vyšetřují jako přečin krádeže a po vozidle registrační značky 6U59947 vyhlásili celostátní pátrání. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu za přečin krádeže až pětiletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 30. 11. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem