Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zalekl se policejní kontroly a začal ujíždět. Věděl proč.

LIBEREC - Policisté chtěli zkontrolovat řidiče "oktávky". Ten se lekl, začal ujíždět a ve vysoké rychlosti havaroval. Pak se ještě snažil utéct. Jak se ukázalo, měl k tomu hned několik důvodů. Nevlastnil řidičský průkaz, měl pozitivní test na návykové látky a auto bylo kradené. 

V sobotu krátce po deváté hodině večer míjeli policisté hlídkové služby v ulici Krejčího osobní vozidlo Škoda Octavia, jehož řidič pro ně nebyl neznámý. Vůz chtěli zastavit a muže zkontrolovat, proto se za vozidlem otočili. Řidiče na záměr, aby zastavil, upozorňovaly blikající majáky a červený nápis „STOP POLICIE“.

Muž za volantem vyhodnotil, že to pro něho není asi příliš příznivá situace a začal před policejním vozem ujíždět. Snažil se dostat z dohledu policistů, přičemž při rychlé a neopatrné jízdě se dostal do smyku a následkem toho narazil do lampy veřejného osvětlení. Od ní se škodovka odrazila, otočila se kolem své osy a zastavila se až o obrubník kruhového objezdu ulic Krejčího x Dobiášova.

Nabouraná Š Octavia_01Nabouraná Š Octavia_01

 

Ale ani po havárii auta se nehodlal muž jen tak vzdát a snažil se před policisty utéct. Přeběhl parkoviště  nákupního centra Albert a pak se chtěl ukrýt v křoví protějšího neosvětleného srázu. Nebyl ale úspěšný, policistům se ho podařilo zadržet a spoutat. Následně jej převezli do nemocnice, kde je z důvodu zranění při havárii auta, hospitalizovaný.

Jak se ukázalo, nebylo chování ujíždějícího řidiče pouhým leknutím se policejního vozu. Teprve 22letý mladík z Liberce bude muset vysvětlovat hned několik zásadních skutečností  -  za volantem vozu seděl i přesto, že by kdy vlastnil řidičský průkaz, měl pozitivní test na návykové látky a v neposlední řadě byl vůz, v kterém před policisty ujížděl, kradený.

Policisté zadrženého poučili o jeho právech a povinnostech, a poté, co to jeho zdravotní stav dovolí, se bude muset do policejního protokolu vyjádřit ke všem, nikoliv zanedbatelným, skutečnostem.  


18. 4. 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
 

Odkazy do noveho okna

Nabouraná Š Octavia_01

Nabouraná Š Octavia_01 

Detailní náhled

Nabouraná Š Octavia_02

Nabouraná Š Octavia_02 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem