Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Žalhostická vražda objasněna

LITOMĚŘICE – Trestně stíhaný muž je ve vazbě  

 

Vražda z Žalhostic objasněna
V úterý policie zadržela 31letého muže z Kolínska a ve středu ho obvinila z trestného činu vraždy. Ten připravil dne 28. září o život 78letého důchodce v Žalhosticích. Senior bydlel osamoceně v drážním domku na kraji obce. Nyní je již obviněný muž, který se k vraždě přiznal, ve vazební věznici. Podle trestního zákoníku mu za spáchání zločinu hrozí trest odnětí svobody na 10 až 18 let. Kriminální policie Ústeckého kraje děkuje občanům, kteří se zapojili do pátrání po pachateli. Na základě zveřejněného identikitu hledaného muže poskytli občané důležité a konkrétní informace k hledané osobě.
 

Vražda, která se stala na konci května v Oknech u Litoměřic, zůstává stále neobjasněna. U svého domu byl tehdy nalezen 76letý muž bez známek života. Soudní pitva potvrdila, že zemřel násilnou smrtí.


 

Nezodpovědný mladík za volantem
Dnes v časných ranních hodinách v Roudnici nad Labem havaroval mladík s vozidlem Škoda Favorit. V Masarykově ulici se plně nevěnoval řízení, najel na pravý okraj vozovky, kde narazil do dvou přenosných dopravních značek. Při nehodě se 21letý řidič lehce zranil. Policisté u mladíka provedli dechovou zkoušku, při které vyšlo najevo, že před jízdou požil větší množství alkoholických nápojů. Nadýchal totiž přes 2.3 promile. Při prověřování podezřelého řidiče bylo dále zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění. Technická závada na autě jako příčina dopravní nehody nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Na automobilu vznikla škoda 5 000 Kč a na dopravních značkách a poškozené omítce domu 4 500 Kč. Mladý řidič čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Dopustil se i dopravního přestupku tím, že řídil motorové vozidlo bez řidičského oprávnění.

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 29. 10. 2010
 

vytisknout  e-mailem