Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zálohu převzal

LITOMĚŘICE – Zboží nedodal; Neviděli jste zloděje …?  

Na konci uplynulého roku převzal 40letý muž z Litoměřic od poškozeného finanční zálohu na výrobu a dodání doplňků na stavbu rodinného domu. Jednalo se o zhotovení schodiště a dřevěných dveří, ke kterému však nedošlo. Poškozený jej několikrát upomínal, ale nic nepomáhalo. Do současné doby se nedočkal peněz ani plnění slibované zakázky. Proto se poškozený obrátil na policisty, kteří nyní zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu zpronevěry. Za své jednání může být dotyčný potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
 

Neviděli jste zloděje?
Na pouhých pět minut opustil v úterý řidič své vozidlo značky Peugeot. Zaparkoval okolo půl šesté před obchodem v Litoměřicích v Liškově ulici a vozidlo nechal odemčené. Než nakoupil, navštívil jeho vozidlo neznámý pachatel. Využil situace a z vozidla odnesl peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Po neznámém pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
Okradena na zastávce
Další případ krádeže byl v úterý oznámen z Roudnice nad Labem. Při čekání na autobus byla před jedenáctou hodinou na zastávce v ulici Alej 17. listopadu okradena starší paní. Po příchodu dvou neznámých žen snědé pleti si starší z nich k ní přisedla na lavičku a v nestřeženém okamžiku jí neznámým předmětem rozřízla látkovou tašku, z které odcizila klíče a dámskou peněženku s tisícikorunou. Neznámá žena byla zhruba ve věku 55 – 60let, vysoká 165cm, silné postavy, snědé pleti, měla delší husté černé vlasy, chybějící přední zuby a v obličeji měla pihy a akné. Oblečení si poškozená nevybavuje. Druhá žena, která s ní přišla a postávala opodál, byla štíhlé postavy, ve věku okolo 30let, oblečena do světlého kabátu a riflových kalhot.

Ve výše uvedených případech by policisté uvítali spolupráci případných svědků, kteří se v inkriminovanou dobu nacházeli v uvedených místech. Jakékoliv informace související s případy oznamte na nejbližší policejní služebnu nebo linku 158. Děkujeme.
 

Sběrači kovů se činí
 

V úterý přijali lovosičtí policisté oznámení o krádeži plechů ze zemědělského objektu v obci Lkáň. Neznámý pachatel odcizil ze střech objektu plechy za několik desítek tisíc korun.
 

Litoměřičtí policisté se v tomto týdnu zabývají krádeží litinových radiátorů, které neznámý pachatel odcizil po překonání oplocení z areálu výrobní firmy v Želetické ulici. Způsobená škoda je odhadnuta na 28 tisíc korun.
 

Také roudnické policisty zaměstnal neznámý sběrač kovů, který vnikl na oplocený pozemek v obci Horní Beřkovice. Odnesl si oplechování ze střech dvou objektů včetně okapových svodů. Majitel objektu vyčíslil škodu na 17 tisíc korun.
 

V Libochovicích sběrač kovů vnikl na pozemek neobydleného domu. Zajímaly ho vodící kabely k anténám na střeše objektu, které značně poškodil. Hmotná škoda je v tomto případě vyčíslena na 20 tisíc korun.
 

27. 2. 2013

nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem