Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Založil požár v domě

LIBEREC - Všechny složky Integrovaného záchranného systému měli 11. ledna na pilno v liberecké městské části Vesec. Senior zde v domě založil požár. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec se v těchto dnech zabývají případem požáru v domě v Liberci, ulici Nad Sokolovnou. Ze založení požáru je podezřelý 60letý muž. Ten měl požár založit v rohové části bytu. Muž dále naskládal do dveří této místnosti nábytek a snažil se ztížit práci hasičům. Došlo tak k ohoření zařízení bytu a zdí. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému, kdy hasiči museli násilně vstoupilt do bytu a následně provedli uhašení požáru. Muže, který se v místnosti nacházel a nadýchal se kouře,  převezlo následně vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Nyní ještě čekají na odborné vyjádření vyšetřovatele Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. V případě, že policisté muži prokážou umyslné založení požáru, hrozí muž až jednoletý trest odnětí svobody. 
 

5.2.2016
por. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem