Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Založili požár v domě a utekli

OLDŘICHOV NA HRANICÍCH - V úterý se dva neznámí pachatelé pokusili úmyslně založit požár v půdních prostorách domu. 

V úterý ve večerních hodinách vyjížděli policisté a hasiči k požáru do domu v Oldřichově na Hranicích. Dva neznámí pachatelé vykopli vstupní dveře domu a následně se pokusili v půdních prostorách založit pomocí starých novin oheň. Poté chtěli z místa utéct, ale na útěku byli překvapeni jedním z obyvatelů domu. Nájemníka, který se bohužel ocitl v nesprávnou dobu na nesprávném místě, pachatelé udeřili klackem do pravé ruky. Následně z místa utekli. Napadený nájemník byl z místa převezen sanitou rychlé zdravotnické služby do Krajské nemocnice Liberec, kde byl po ošetření propuštěn do domácí péče.

Na místě zasahovali hasiči z Hasičského záchranného sboru v Hrádku nad Nisou, kteří požár uhasili. Rovněž se na místo dostavil vyšetřovatel hasičů, který uvedl jako příčinu požáru úmyslné zapálení a zároveň se vyjádřil ke škodě na majetku, kdy tato je nulová.

Policisté z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou zahájili ve věci šetření pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci ve stadiu pokusu. Vzhledem k tomu, že v domě byla v době útěku pachatelů tma, se policistům zatím nepodařilo zajistit bližší popis pachatelů. Z informací, které získali přímo na místě, je zřejmé, že se jednalo o dva muže štíhlé, asi 180 cm vysoké postavy.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Lilberec
tel. 974466207
11. července 2013

vytisknout  e-mailem