Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zaměřeno na loupeže

BRNO: Kriminalisté pátrají po pachatelích a žádají o pomoc i veřejnost 

Kriminalisté v těchto dnech stále pátrají po pachatelích loupežných přepadení spořitelen v ulicích Křídlovická a Žebětínská.

K přepadení pobočky v ulici Křídlovické došlo minulý týden ve středu odpoledne. Neznámý muž přistoupil k přepážce a pod pohrůžkou užití výbušniny si od pracovníka vynutil vydání finanční hotovosti. Pachatel následně z banky odešel směrem k ulici Václavské, kam ho pronásledovala jedna z pracovnic spořitelny. U zastávky tramvaje muž zastavil a převlékl si tričko a sundal kšiltovku. Věci schoval do batohu, nasedl na tramvaj a odjel.

K popisu policisté zjistili, že se jedná o muže ve věku kolem pětatřiceti let, štíhlého a vysokého asi 175 cm, s krátkými světlými vlasy. Má mít tetování na obou pažích a nad pravou lopatkou. V době spáchání činu měl na sobě černé tričko s krátkým rukávem a výstřihem tvaru „V“. Po stranách a na rukávech trička byl bílý lem. Dále měl světle modré rifle a bílo černé tenisky. Na hlavě měl červenočernou kšiltovku s bílým nápisem. Na zastávce se pak převlékl do bílého trika. Muž měl také batoh tmavé barvy s vyobrazením operátora O2.


Druhá loupež se odehrála v pátek odpoledne v pobočce spořitelny v ulici Žebětínské. Muž při přepadení pracovnici vyhrožoval zastřelením. Žena za přepážkou ovšem pachateli sdělila, že nemůže otevřít trezor a ani po opakovaných výhrůžkách mu peníze nevydala. Muž tak z pobočky odešel s prázdnou.

Dle popisu se jedná o muže ve věku kolem 30 let, štíhlého a vysokého asi 185 – 190 cm. V obličeji byl mírně opálený a měl tmavou bradku. Byl tmavě a spíše sportovně oblečen. Na hlavě měl pánský klobouk s proužky a dioptrické brýle s černou obroučkou.

Oba muže při přepadení zachytily bezpečnostní kamery. Jakékoliv informace, které by mohly kriminalistům pomoci ke ztotožnění podezřelých osob, prosím sdělte na tísňovou linku 158.

Zvuková záznam:LP výzvy0108.mp3

por. Andrea Straková, 1. srpna 2012

Odkazy do noveho okna

Žebětínská1

Žebětínská1 

Detailní náhled

Žebětínská2

Žebětínská2 

Detailní náhled

Žebětínská3

Žebětínská3 

Detailní náhled

Žebětínská4

Žebětínská4 

Detailní náhled

Žebětínská5

Žebětínská5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem