Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zaměřeno na nákladní dopravu

ŽĎÁRSKO: Technický stav vozidla je důležitý 

      Dopravně bezpečnostní akce TISPOL se uskutečnila na silnicích žďárského regionu v úterý 11. října 2011. Policejní hlídky se zaměřily zejména na řidiče nákladní dopravy. Policisté kontrolovali dodržování povinností při provozování silniční nákladní dopravy, přepravy nebezpečných věcí a dodržování tzv. sociálních předpisů. Mezi tyto předpisy patří mimo jiné dodržování doby řízení, doby odpočinku a bezpečnostních přestávek. Rovněž neopoměli na kontrolu technického stavu vozidla či správného zabezpečení a upevnění nákladu. Dále zjišťovali, zda nedochází k nedovolené manipulaci s kontrolními zařízeními (analogovými a digitálními tachografy) a paměťovými kartami řidičů.

     V dopoledních a odpoledních hodinách se na dopravní akci podíleli policisté z Dopravního inspektorátu ve Žďáře nad Sázavou. Ti zkontrolovali na tři desítky vozidel. Nejčastěji řešeným přestupkem se stal špatný technický stav vozidla. Na místě hned dvanáct šoférů zaplatilo pokutu v celkové výši 7 600 korun. U jednoho bylo zjištěno nedodržení bezpečnostních přestávek. Řidič jel delší dobu bez odpočinku. Na jednom stanovišti probíhala součinnost policie s měřící jednotkou Centra služeb pro silniční dopravu Jihlava a správním orgánem Odboru dopravy a silničního hospodářství Kraje Vysočina.

     Na řidiče čekala ještě jedna novinka, se kterou se mohou od letošního října na silnicích našeho  regionu setkat. Dopravní inspektorát ve Žďáře nad Sázavou je nově vybaven terminály pro bezhotovostní platební styk. Tuto službu mohou využít ti občané, kteří nechtějí platit za sankci složenkou nebo bankovním převodem. Při úterní dopravní akci  zaplatit na místě platební kartou využil jeden řidič.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

13. října 2011


 

vytisknout  e-mailem