Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zaměřeno na rodinné domy

Bruntál- začátek týdne ve znamení vloupání do objektů a krádeží  

Zaměřeno na rodinné domy
V průběhu odpoledne 6.11.2012 se neznámý pachatel přes celistvě oplocenou zahradu dostal k rodinnému domu v Krnově v blízkosti ulice Karáskova. Zde pravděpodobně přes nezajištěné vstupní dveře vnikl do domu. V jednom z pokojů stačil odcizit dvě dámské kabelky, dámský deštník a peněženku s osobními doklady. Celkem majitelka vyčíslila škodu okolo 3,5 tisíc Kč.
Druhý případ vniknutí do rodinného domu šetří rovněž krnovští policisté.
Dne 5.11.2012 bylo oznámeno, že v průběhu noci ze 4.11. na 5.11.2012 vnikl v Krnově v blízkosti ulice Růžová do právě rekonstruovaného rodinného domu neznámý pachatel. Zde po poškození sklepního okna se dostal do objektu. Vše prohledal a nakonec si odnesl motorovou pilu v hodnotě okolo 10 tisíc Kč a bourací kladivo za 12 tisíc Kč.
Bruntálští policisté také šetří jeden z případů, který se stal 6.11.2012 v  obci Horní Životice. Zde se pachatel během dopoledne dostal po poškození vstupních dřevěných dveří v zadní části objektu do rodinného domu. V tomto případě se zde zaměřil na počítač, monitor, klávesnici, digitální fotoaparát, které si odtud odnesl. Rovněž si neopomněl přibalit nalezenou peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost v cizí měně ( v přepočtu okolo 2 tisíc Kč) a z mrazničky se mu hodila i přibližně dvoukilová vepřová krkovice. Majiteli byla celkově škoda jak poškozením, tak odcizením věcí vyčíslena okolo 19 tisíc Kč. Na místo byl přivolán i policejní psovod se služebním psem Arnym, který vypracoval pachovou stopu pachatele směrem na obec Svobodné Heřmanice a zpět na Horní Životice. Případ je nadále v šetření.   
 
Z chaty se ztratily okapy
Albrechtičtí policisté na základě oznámení šetří případ porušování domovní svobody a krádeže v obci Heřmanovice. Zde v době od 22.10. do 3.11. 2012 neznámý pachatel ze zadní části rekreační chaty odcizil okolo 15m měděných okapových svodů - žlabů v hodnotě okolo  7,5 tisíce Kč a z  dřevěné kůlny si pak odnesl elektrickou pilu a štípací kleště na větve, to vše v hodnotě okolo 1,5 tisíce Kč.
 
 Šel po penězích
Dopoledne 6.11.2012 v areálu jednoho ze sběrných dvorů v Krnově stačila pravděpodobně pachateli jen půlhodina a nepřítomnost pracovníka k tomu, aby se po vypáčení uzavřených dveří unimobuňky, která slouží jako kancelář, dostal dovnitř a odtud odcizil finanční hotovost okolo 15 tisíc Kč a batoh, který měl zde odložený zaměstnanec sběrny. Na poškozených dveřích vznikla škoda okolo 1 tisíce Kč.  
 
Zůstal bez pohonných hmot
V době od  4.11. do rána 5.11. 2012 v lesním porostu v katastrálním území Valšov odstranil neznámý pachatel víčko na nádrži u zde odstaveného pracovního stroje Harvestor- JOHN DEER a odcizil okolo 250 litrů nafty v hodnotě přes 9 tisíc Kč. Odcizením víčka a dvou zámků vznikla majiteli stroje-firmě škoda ve výši okolo 6 tisíc Kč.
 
komisař por. Ing. Ivana Křištofová
 za 6.11. 2012
 

vytisknout  e-mailem