Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Zaměřeno na Vranovskou přehradu

ZNOJEMSKO: Zjištěno deset opilých řidičů i jedno dítě a rušení nočního klidu.  

     Zvýšený výkon služby jsme do rekreační oblasti u Vranovské přehrady zaměřili i během uplynulého víkendu. Policisty z našeho regionu posílila opět i speciální pořádková jednotka z Brna. Přes tři desítky uniformovaných strážců zákona se do této lokality přesunulo z pátku na sobotu. Zaznamenali zde mezi půlnocí a šestou hodinou ranní dvacet různých přestupků. Jednalo se o rušení nočního klidu, podávání alkoholu dětem, jízdu pod vlivem alkoholu a nerespektování dopravního značení. Zjistili jsme například sedmnáctiletého chlapce, který nadýchal 1,26 promile alkoholu. Tři piva a dvě odlivky destilátu mu zde měli prodat v jednom restauračním zařízení. Tímto protiprávním jednáním se dále budeme zabývat.
     Během sobotního odpoledne jsme zde provedli další  kontrolu plavidel na vodní ploše. Akce proběhla ve spolupráci se Státní plavební správou Přerov. Na jezeře jsme zkontrolovali celkem dvanáct lodí a vůdců plavidel. Zaměřili jsme se na označení, technický stav a kontrolu dokladů plavidel i těch, kteří je obsluhovali. Tentokrát jsme nezjistili žádné porušení předpisů.  
     Za poslední čtyři dny jsme přistihli v této lokalitě deset opilých řidičů. Od čtvrtka do neděle odjíždělo mezi osmou hodinou ranní a pravým polednem celkem devět mužů, kteří ve večerních a nočních hodinách popíjeli alkohol a špatně odhadli dobu jeho odbourání z těla. Pět z nich nadýchalo více než půl promile a právě jim jsme také zadrželi řidičské průkazy.

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 11. srpna 2014

vytisknout  e-mailem