Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Zaměřil se na čokolády a žvýkačky

SOKOLOVSKO – Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. 

Osmnáctiletý muž ze Sokolovska si od sokolovských kriminalistů převzal obvinění ze spáchání přečinu krádeže.
 
Ten měl v říjnu loňského roku vstoupit do obchodu s potravinami v Habartově a odcizit z volně přístupných regálů necelých 30 kusů čokolád a ty uschovat pod oblečení. S věcmi měl poté projít prostorem pokladny bez zaplacení.
 
V listopadu loňského roku měl opět vstoupit do stejné prodejny a z volně přístupných regálu uschovat desítku bonboniér a přes další desítku čokolád pod oblečení. Zboží však bylo zajištěno a vráceno zpět do prodejny nepoškozené.
 
V dalším případě měl na začátku dubna roku 2014 v Sokolově do hypermarketu a zde odcizit kolem 60 kusů balení žvýkaček, které si měl schovat do bundy a projít přes pokladny bez zaplacení. Poté byl vyzván pracovníkem ostrahy, aby předložil obsah kapes. Poté se mu měl vytrhnout z držení, přitom se vysvléknout z bundy a bez ní z místa utéct. V bundě byly nalezeny doklady obviněného muže a zboží bylo nepoškozené vráceno zpět na prodejnu.
 
Svým jednáním způsobil celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku necelé 4 000 korun. Krádeže se dopustil i přesto, že za stejný trestný čin byl v posledních třech letech Okresním soudem odsouzen. V průběhu dnešního dne podá policejní komisař podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
prap. Kateřina Krejčí
24. 4. 2014

vytisknout  e-mailem