Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na kabely

TEPLICE - Byly mu prokázány tři krádeže; Zadržen na místě činu... 

Zaměřil se na kabely
     Policistům z obvodního oddělení v Krupce se podařilo dopadnout zloděje, který se během března letošního roku dopustil nejméně tří krádeží. V polovině měsíce vnikl v části Maršov na zahradu, kde se následně vloupal do uzamčené kůlny, ze které odcizil nářadí, pět prodlužovacích kabelů a z elektrického nářadí a spotřebičů odřezal napájecí kabely. Škodu poškozený vyčíslil téměř na šest tisíc korun.  Jen o dva dny později odcizil lapka v Nových Modlanech padesát metrů volně položeného kabelu na 380 voltů v hodnotě přes sedm tisíc korun. Poslední krádeže, kterou mu policisté prokázali, se dopustil koncem března, kdy se v Maršově vloupal do stodoly, kde následně odřezal a odcizil kabely od obráběcích strojů, odcizil několik prodlužovacích kabelů a poškodil vodní čerpadlo. V tomto případě celková škoda přesáhla částku osm tisíc korun. Policisté sdělili zloději podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které ho může soudce poslat maximálně na tři roky do vězení.
 
Zadržen na místě činu
     Přímo na místě činu dopadli duchcovští policisté zloděje, který se vydal krást barevné kovy. Na základě oznámení svědka, který v ranních hodinách slyšel podezřelé zvuky, zadrželi v Duchcově 25letého muže, který vylezl na sloup elektrického vedení. Lapka přestřihl ostnatý drát, který zabraňoval vstupu na kovovou konstrukci, a poškodil část izolátoru. Než ale stačil něco ukrást, skončil v policejních poutech. Zloděj byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci. Zničením části vedení totiž způsobil škodu, která byla předběžně vyčíslena na 75 tisíc korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.
Zadržen na místě činu.wav 
 
Z pokoje odnesl notebook
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v jednom z teplických ubytovacích zařízení. Neznámý pachatel vnikl do prostor penzionu, kde z neuzamčeného pokoje odcizil volně odložený notebook, jehož hodnotu oznamovatel vyčíslil na 50 tisíc korun. Zloděj je podezřelý ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Granát přinesl na služebnu
     Velké štěstí měl muž, který ve výkopu v Duchcově nalezl kovový předmět, o němž se domníval, že je částí náboje. Nejdříve si z něj chtěl vyrobit netradiční olovnici, když ale dorazil domů, celá věc se mu rozležela v hlavě a nález odnesl na služebnu městské policie v Dubí. Strážníci přivolali policisty, pyrotechnik následně označil předmět jako starý nevybuchlý tříštivý granát ráže 37mm. Munici odvezl k likvidaci a nálezce může mluvit o velkém štěstí, že nedošlo k náhodnému výbuchu. Varujeme případné nálezce munice, aby s předměty žádným způsobem nemanipulovali, zajistili místo proti náhodnému vniknutí jiných osob a ihned na místo přivolali policisty. Jakákoliv manipulace s předměty, které ležely i desetiletí v zemi, může být velice nebezpečná.
Granát přinesl na služebnu.wav 
 
Kdo viděl nehody?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod o spolupráci.
K první dopravní nehodě došlo od 6. dubna do 9. dubna 2012 v Teplicích na křižovatce ulic Josefa Šafaříka a K. J. Erbena. Nezjištěný řidič neustanoveného motorového vozidla zde poškodil sloup veřejného osvětlení a z místa nehody ujel.
     I v  dalším  případě  řidič  nezjištěného  vozidla  poškodil  sloup  veřejného  osvětlení.
V Teplicích,  ul. Palackého během 11. dubna  letošního roku  vyvrátil    sloup ze základů a
z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil zákonem danou oznamovací povinnost.
     K další dopravní nehodě, po jejímž pachateli policisté pátrají, došlo v době od 10:00 do 15:00 hodin dne 26. dubna v Teplicích, ul. Jungmannova. Řidič nezjištěného motorového vozidla poškodil zaparkovaný automobil značky Škoda černé barvy a z místa nehody ujel.
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 30. 4. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem