Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na sklepy

TEPLICE - Vykradl jich nejméně pět; Okradl kolegu... 

Zaměřil se na sklepy
     Nezřídka informujeme o případech vloupání do sklepů, ke kterým došlo na teritoriu našeho okresu. Policisté nyní dopadli 45letého muže, který má na svědomí nejméně pět takových „vloupaček“, kterých se dopustil v Teplicích. V lednu letošního roku vnikl do suterénu domu a následně se vloupal do osmi sklepních kójí, ze kterých si odnesl motorovou pilu, křovinořez, krabice s učebnicemi a další věci za téměř 11 tisíc korun. V únoru se vloupal do dalších sklepů, nenašel v nich ale nic, co by mohl zpeněžit. Znovu pak vyrazil na lup v červnu a byl „úspěšnější“. Z kóje odcizil pánské horské jízdní kolo, jehož hodnotu majitel vyčíslil na 40 tisíc korun. Minulý týden se vloupal do dalšího sklepa, odkud odcizil zavařeniny, sportovní potřeby, deku a počítač.
     Při poslední výpravě za cizím majetkem si s sebou vzal 25letého muže, společně se ve dvou vchodech vloupali do několika místností v suterénu a nejméně čtyř sklepních kójí, než ale našli něco cenného, vyrušil je jeden z nájemníků a dali se na útěk s prázdnou. Starší muž byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, jeho spolupachatel si převzal obvinění z pokusu krádeže a porušování domovní svobody. V případě, že je soud uzná vinnými, hrozí jim až tříleté vězení.
Zaměřil se na sklepy.mp3 
 
Okradl kolegu
     Policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 25letému muži, který okradl svého kolegu. Využil toho, že si jeho spolupracovník odložil pouzdro s doklady a v nestřeženém okamžiku mu ho odcizil. Poškozený měl v pouzdru i platební kartu, u které měl bohužel poznamenaný PIN.
     Toho lapka využil a následně z různých bankomatů v okresech Teplice a Most provedl pět neoprávněných výběrů hotovosti z účtu poškozeného. Kolegu připravil o téměř 12 tisíc korun, pokud bude odsouzen, může strávit až dva roky za mřížemi.
Okradl kolegu.mp3 
 
Kapsář dopaden
     Až dvouletý trest odnětí svobody může soudce uložit 28letému muži, který v polovině srpna kradl v jednom z teplických barů. Lapka využil nepozornosti poškozeného, který seděl na židli u baru a ze zadní kapsy mu odcizil peněženku s doklady, platební kartou a necelými pěti tisíci.
     Policistům se díky pečlivé práci podařilo pachatele vypátrat a včera mu sdělili podezření z přečinů přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
„Oloupaný“ parovod
     Škodu přes dvacet tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který „oloupal“ parovod v Teplicích. Někdy v průběhu uplynulého týdnu odcizil z parovodního potrubí 24 plechů v hodnotě necelých pět tisíc korun. Daleko větší škoda vznikla na zničené tepelné izolaci a lepence, policisté případ prošetřují jako přečin poškození cizí věci a po pachateli pátrají.
 
 
Teplice, 30. 8. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem