Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na Superby

TEPLICKO - Pět aut vykradl na Teplicku a jedno v Praze; Z garáže zmizela motorka...  

Zaměřil se na Superby
     Tepličtí kriminalisté dopadli zloděje, který se v únoru vloupal do několika vozidel. Čtyřicetiletý recidivista se zaměřoval pouze na automobily značky Škoda Superb, jiné vozy ho nezajímaly.
     Během necelého týdne se na Teplicku dopustil hned pěti vloupání do těchto automobilů, ze kterých odcizil například vestavěnou navigaci, obal na CD, nebo autorádio. Z našeho okresu pak zamířil do hlavního města, kde se vloupal do auta stejné značky, ze kterého odcizil vestavěnou navigaci a ze střešního nosiče si ještě „přibral“ sjezdové lyže.
     Celkem poškozené připravil o věci za téměř 200 tisíc korun, dalších více jak 50 tisíc museli majitelé zaplatit za opravy poškozených aut. Muž, který již byl v minulosti několikrát pravomocně odsouzen, byl obviněn z přečinů krádeže, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V Praze si totiž sedl za volant, i když má soudem vysloven trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Pokud ho soudce uzná vinným z jednání, z něhož byl obviněn, hrozí mu i s ohledem na jeho trestní minulost až pětileté vězení.
Zaměřil se na Superby.mp3 
 
Z garáže zmizela motorka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do garáže v Bílině. Po násilném překonání vrat vnikl dovnitř a odcizil motocykl značky Yamaha včetně přilby a motorkářského oblečení. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 50 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradené sklepy
     Tepličtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v suterénu panelového domu vloupal do sklepní kóje. Z té si odnesl dva páry kolečkových bruslí v hodnotě téměř tři a půl tisíce korun.
     Sklep vykradl neznámý zloděj i v domě vzdáleném necelé dva kilometry od prvního, v tomto případě přišel majitel o lyže, několik párů ledních a kolečkových bruslí a další věci v hodnotě přes 27 tisíc korun.
     Oba případy policisté prověřují jako přečiny krádeže a budou se zabývat i verzí, že obě vloupání má na svědomí jeden pachatel.
 
Stroje zůstaly bez motorů
     Téměř dvě desítky různých elektromotorů z dřevoobráběcích strojů odcizil zatím neznámý pachatel v Košťanech. Vloupal se do budovy, která slouží jako sklad a odcizil z ní motory různých výkonů v celkové hodnotě dvě stě tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli v případě dopadení až pět let vězení.
 
Dostal chuť na čokoládu
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 33letému recidivistovi, který zřejmě dostal neodolatelnou chuť na čokoládu. O víkendu odcizil v krupském supermarketu osm tabulek čokolády v hodnotě přes 400 korun, když pak prošel bez zaplacení zboží pokladnou, zastavil ho pracovník ostrahy. Jakmile ho požádal, aby mu ukázal batoh, muž vběhl zpět mezi regály, čokolády odhodil a z prodejny utekl. Vzhledem k jeho trestní minulosti bylo jednání kvalifikováno jako přečin, za který ho může soudce v krajním případě poslat až na tři roky za mříže.
 
Hledáme svědky nehody
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo 21. července 2015 kolem 5:25 hodin v Teplicích, Masarykova třída. Neznámý řidič nezjištěného vozidla větších rozměrů a světlé barvy, který jel po Masarykově ulici ve směru do centra, nedal přednost muži, který přecházel vozovku po vyznačeném přechodu pro chodce. Došlo ke střetu vozidla s poškozeným, který po nárazu upadl na vozovku a utrpěl lehčí zranění. Řidič z místa nehody ujel, aniž by zraněnému poskytl první pomoc a věc oznámil policii.
     Hledáme svědky, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k průběhu dopravní nehody a k vozidlu, jehož řidič na místě nezastavil a ujel, veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát PČR v Teplicích, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 27. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem