Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřili jsme se na bezpečnost v dopravě

KROMĚŘÍŽSKO: Ve středu proběhla další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. 

V úterý mezi osmou hodinou ranní a třetí hodinou odpolední proběhla na kroměřížském okrese dopravně bezpečnostní akce zaměřená na přestupky řidičů vozidel, cyklistů ale i chodců. Dohlíželi jsme zejména na dodržování zákazu požívání alkoholu a drog. Neunikli nám však ani řidiči nerespektující předepsanou rychlost. Tentokrát se akce zúčastnili také policisté z holešovské školy a navíc jsme využili vozidlo s radarovým měřičem i mobilní radar. Lidé tak hlídky mohli spatřit hned v několika obcích i městech našeho okresu.
Dopravní a pořádkoví policisté zkontrolovali 293 vozidel a zjistili 49 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Pětačtyřiceti řidičům za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 20 900 korun. Čtyři přestupce oznámili správnímu orgánu k projednání.
Například bezmála dvě desítky řidičů vyrazily na cesty ve vozidlech, jejichž technický stav nesplňoval stanovené podmínky pro provoz na pozemních komunikacích. Další téměř desítka hříšníků nebyla za jízdy připoutána bezpečnostními pásy a deset řidičů nedodrželo stanovenou rychlost. U dvou osob drogový tester odhalil užití omamných a psychotropních látek. Za přestupkové jednání je bude řešit správní orgán.
 
20. března 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem