Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zaměřili jsme se na motocyklisty

KROMĚŘÍŽSKO: V sobotu proběhla na okrese Kroměříž dopravně bezpečnostní akce. 

V sobotu odpoledne proběhla na teritoriu okresu Kroměříž další z mnoha dopravně bezpečnostních akcí. Tentokrát jsme se při ní zaměřili především na motocyklisty, protože nehody právě u těchto účastníků silničního provozu bývají velmi vážné a mnohdy mají fatální následky. Kontrolám ale neunikli ani ostatní účastníci silničního provozu.

S dopravními a pořádkovými policisty se tak řidiči mohli setkat zejména na hlavních silničních tazích, a to především v úsecích, kde často dochází k porušování dopravních předpisů nebo k dopravním nehodám, ale i ve městech a obcích.

Během akce jsme zkontrolovali 176 motorových dopravních prostředků a zjistili 34 přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Jednatřiceti řidičům jsme za ně uložili blokové pokuty v celkové výši 14 800 korun. Tři přestupky jsme oznámili správnímu orgánu k projednání. Nejčastěji jsme řidiče pokutovali za to, že za jízdy nebyli připoutáni bezpečnostními pásy a také za špatný technický stav jejich automobilů. V průběhu akce policisté přistihli také řidiče, který usedl za volant podnapilý. Nadýchal do jednoho promile. U dalšího řidiče odhalil drogový tester užití omamných a psychotropních látek. Oba dva budou řešeni pro přestupkové jednání.

Z celkového počtu kontrolovaných bylo deset motocyklistů. Žádný z nich se nedopustil přestupku. A aby byli řádně na cestách vidět, dostali od nás reflexní šle.

5. června 2017, por. Mgr. Simona Kyšnerová

Odkazy do noveho okna

akce motorkáři

akce motorkáři 

Detailní náhled

akce motorkáři

akce motorkáři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem