Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zameškala přes 400 hodin

LOUNY - Ohrožování mravní výchovy; Testy prokázaly alkohol a další  

Ohrožování mravní výchovy

Policisté stíhají 42letou ženu ze Žatce. Obviněná umožnila své dceři vést zahálčivý život. Ve školním roce 2008/2009 totiž zameškala 15letá dívka celkem 448 neomluvených vyučovacích hodin. Proto komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil uvedené matce obvinění pro trestný čin ohrožování mravní výchovy mládeže. Žena je vyšetřována na svobodě.

Testy prokázaly alkohol

Až výsledky krevních testů potvrdily, že 46letý řidič, který v sobotu 5. září havaroval u Dobroměřic na Lounsku, řídil pod vlivem alkoholu. K nehodě došlo poté, co jel řidič od uvedené obce k benzinové čerpací stanici Rock Oil a rychlost jízdy nepřizpůsobil svým schopnostem a dopravně technickému stavu vozovky (frézování). Vjel přitom do protisměru a dále mimo vozovku do silničního příkopu, kde se s vozidlem několikrát převrátil a nakonec s ním skončil v základní poloze v poli. Při nehodě byl řidič zraněn a převezen záchrannou službou do lounské nemocnice. Vzhledem k charakteru jeho zranění u něj nemohli provést policisté orientační dechovou zkoušku. Až provedený rozbor krve zjistil, že řidič měl v krvi 1, 16 g/kg alkoholu. Jeho, o tři roky mladší,  spolujezdec naštěstí vyvázl z nehody bez zranění. Policisté tuto věc i nadále šetří.    

Kradl v umělecké škole

V minulých dnech zavítal do objektu Základní umělecké školy v Lounech neznámý poberta. Ze sklepa odcizil různé nářadí v hodnotě přes dvacet tisíc korun a dále poškodil zařízení. Na dvoře si vyhlédl i nápojový automat a zřejmě měl v úmyslu z něj vybrat peníze. Poničil jej ale tak, že tím způsobil škodu za 50 000 Kč. Na mincích, které následně odcizil, byla škoda odhadnuta na jeden tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci, po pachateli pátrají. 

Vloupání do benzinky

Policisté šetří krádež vloupáním do objektu benzinové čerpací stanice v Peruci. Neznámý pachatel tam vnikl v sobotu brzy ráno a následně odcizil cigarety různých značek a tvrdý alkohol. Svým počínáním způsobil škodu za bezmála šedesát tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Spal v cizí chatě

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody 29letému muži z Náchodska. Ten v minulých dnech vnikl na pozemek komplexu zahradních chatek v Mělecké ulici v Lounech a následně v jedné z nich přespal. I když nic neodcizil, poškozením zařízení způsobil škodu za tisíc korun.  Mladík byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení na svobodu.

vytisknout  e-mailem