Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Zaměstnanec obchodu zůstal po útoku v bezvědomí

Neznámý pachatel bezdůvodně napadl zaměstnance v prodejně potravin a způsobil mu otevřenou zlomeninu dolní čelisti a otřes mozku. 

Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po muži zachyceném na kamerovém záznamu. Dosud neznámý pachatel vstoupil v polovině srpna do prodejny potravin ve vestibulu stanice metra Opatov. V okamžiku, kdy jej zaměstnanec oslovil s dotazem, zda nepotřebuje s něčím pomoc, muž jej zcela bezdůvodně napadl. Nejdříve jej opakovaně kopl do boku těla a posléze několikrát udeřil pěstí do obličeje. Poškozený po poslední ráně upadl bezvládně na zem, kde zůstal ležet v bezvědomí. Ostatní zaměstnanci kolegovi přivolali rychlou záchrannou službu. Na místě záchranáři šestašedesátiletému muži poskytli první pomoc a následně jej převezli do nemocnice. Poškozený při útoku utrpěl otřes mozku, otevřenou zlomeninu spodní čelisti, která si vyžádala operativní zákrok a s tím spojenou hospitalizaci v nemocnici.

Policistům se podařilo zajistit několik kamerových záznamů, na nichž je útočník zachycen. V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, či víte, kde se nachází, informace prosím předejte policistům na linku 158.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu výtržnictví, za což muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

kpt. Eva Kropáčová
19.10.2023

vytisknout  e-mailem